5 PODCASTS WAAR JE ENERGIE VAN KRIJGT

Of je nou ergens in de natuur aan het wandelen bent, als echte keukenprins/es je beste appeltaart ever aan het bakken bent, of gewoon ergens op de grond ligt bij te komen van een pittige HIIT-training. Het zijn van die momenten waarop een goede podcast je, naast de fysieke workout, mentaal ook een extra prikkel kan geven. Er zijn inmiddels ontzettend veel opties om uit te kiezen, daarom hebben we in deze blog vijf podcasts uitgelicht waarvan we denken dat deze je van extra energie kunnen voorzien!

1. The Joe Rogan Experience

Dit is momenteel een van de meest beluisterde podcasts wereldwijd, waarin Amerikaanse komiek Joe Rogan met zijn gasten over van alles en nog wat in gesprek gaat. Het gave aan deze podcasts is dat ze super gevarieerd zijn. De ene keer interviewt Joe een raketgeleerde en de andere keer bijvoorbeeld een MMA-vechter. Ook worden de podcasts praktisch niet geëdit en interviewt Joe zijn gasten zonder van tevoren een script te bedenken. Dit betekent dat sommige afleveringen nogal lang zijn en steeds minder serieus worden, al kan dat ook door de genuttigde alcohol komen. Aanrader: Podcast #1169 met Elon Musk, waarin onder andere gesproken wordt over de ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie en Elon’s toekomstplannen.


2. Kukuru

Dit is de Nederlandse podcast van radio DJ Giel Beelen, waarin hij wekelijks met inspirerende gasten in gesprek gaat over uiteenlopende thema’s die voornamelijk te maken hebben met spiritualiteit en zelfontwikkeling. In Giel zijn eigen woorden “niet zozeer om je beter te voelen, maar om beter te worden in voelen.” De podcasts duren ongeveer 1,5 uur en zijn een inspiratiebron wanneer je jezelf beter wilt leren begrijpen en je leven wil optimaliseren. Een aanrader: Kukuru aflevering #02 met ‘Iceman’ Wim Hof over onder andere zijn methode.

3. Stuff you should know

Deze podcast van Amerikaanse schrijvers Josh Clark en Chuck Bryant, is een educatieve podcast over ‘dingen die je zou moeten weten’. Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag komen er nieuwe afleveringen online waarin concepten worden besproken met het doel om de luisteraar over de meest uiteenlopende onderwerpen kennis bij te brengen. Het is dan ook moeilijk om een specifieke aflevering uit te kiezen! Wij vonden de afleveringen over ‘Space weather’ (05-01-2021) en ‘How pain works’ (17-11-2020) erg interessant om naar te luisteren, maar check even welke thema’s bij jouw interesses aansluiten! Deze podcast is in ieder geval echt iets voor nieuws- en leergierige mensen.

4. Day1 Podcast

Dit is de Nederlandse podcast van Jay-Jay Boske en Jordi Warners, waarin ze in gesprek gaan met onder andere sporters, ondernemers en artiesten. Het duo interviewt hun gasten met als doel om ze beter te leren kennen en een beter beeld te krijgen van hun leven en wat hen motiveert. Dit doen ze met een gezonde dosis humor en een relaxte interview stijl terwijl er vaak toch wel persoonlijke dingen worden besproken. Ofwel, een hele fijne podcast om naar te luisteren. Een aanrader: De aflevering met Puck Moonen over haar carrière en drijfveren. (20-12-2020)

5. Drive Podcast

We konden ‘m er natuurlijk niet uitlaten, de Drive podcast van Olympisch kampioen schaatsen en oprichter van First Energy Gum Mark Tuitert. In iedere aflevering interviewt Mark een inspirerende atleet, ondernemer, wetenschapper of artiest om erachter te komen wat hun drijfveren zijn. Door de ontspannen manier van interviewen krijg je een beetje het gevoel alsof je ook aan de keukentafel zit. Een aanrader is wat ons betreft Drive #40 met Eva Jinek, “iemand waar je gewoon energie van krijgt” aldus Mark. 

Meer energie nodig?

FIRST is een suikervrije kauwgom die 80 mg cafeïne bevat. Hiermee voorziet het je direct van een extra boost in energie en motivatie om te knallen tijdens trainingen en tegelijkertijd gefocust aan het werk te kunnen gaan! Bestel deze week en ontvang met de code 30daysofenergy een gratis extra singlepack bij je bestelling!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd