5 REDENEN WAAROM FIRST HELPT GEZOND TE BLIJVEN

Door de corona maatregelen zijn we met z’n allen minder gaan bewegen. En dat terwijl sporten juist in deze tijd erg goed voor ons is. Regelmatig bewegen helpt namelijk om stress en lichamelijke klachten te verminderen en het stimuleert je afweersysteem, iets wat zeker nu van pas komt! Natuurlijk sta je er niet alleen voor. Lees in deze blog hoe FIRST je helpt om gezond en energiek te blijven.


1. Cafeïne houdt je in beweging
Dat cafeïne de werkzame stof in First Energy Gum is weet waarschijnlijk iedereen die FIRST gebruikt. Maar wist je ook al dat een van de belangrijkste eigenschappen van cafeïne het oppeppende effect is? Het zorgt ervoor dat je bloedvaten verder open gaan staan, je hart sneller klopt en je er meer energie van krijgt. Zin in de dag dus! En naast de broodnodige opname van energie om je in beweging te krijgen, blijkt dat cafeïne je ook kan helpen om af te vallen. Hoe mooi is dat? De cafeïne in FIRST komt namelijk uit groene koffiebonen. Puur natuur en met hetzelfde energie boostende effect! Hieronder leggen we uit waarom FIRST de welbekende ‘gewone’ bruine koffiebonen heeft ingeruild voor groene koffiebonen.

"Naast de broodnodige opname van energie om je in beweging te krijgen, blijkt dat cafeïne je ook kan helpen om af te vallen."

2. Verbeterde gezondheid door groene koffiebonen
Groene koffiebonen zijn wereldwijd enorm populair en dat is niet voor niets! Ze hebben vele gezondheidsbevorderende effecten; van bescherming van het hart tot vermindering van de kans op neurologische ziekten. Groene koffiebonen worden vaak gebrand/geroosterd om koffie van te kunnen zetten. In dit proces gaan echter veel heilzame antioxidanten verloren, die wij in FIRST juist graag willen behouden. Een antioxidant bevat alle stoffen die vrije radicalen (schadelijke deeltjes die de cellen van organismen aantasten) af kunnen breken. De antioxidanten in FIRST beschermen je lichaam dus op een natuurlijke manier en ondersteunen het immuunsysteem.

3. Verbetert je metabolisme
Groene koffiebonen behoren tot de meest gebruikte supplementen om af te vallen. Waarom? Het chlorogeen- en cafeïnezuur in groene koffiebonen bevordert je metabolisme en stimuleert de lichaamsorganen om optimaal te werken, wat leidt tot gewichtsverlies. (1). Gewone koffiebonen daarentegen, bevatten door het roosteren geen chlorogeenzuur meer en hebben daarom ook geen positief effect op je metabolisme (2).

4. Optimaliseert bloedvaten, bloedcirculatie en het cholesterolgehalte
Door het aanwezige chlorogeenzuur hebben groene koffiebonen een fors bloeddrukverlagend effect. Dit in tegenstelling tot de ‘normale’ gebrande koffiebonen die de bloeddruk juist verhogen. Ook is er onderzoek gedaan naar de werking van groene koffiebonen, waaruit bleek dat het de bloedcirculatie en de gezondheid van de bloedvaten kan verbeteren. 

5. Werkt ontstekingsremmend
Groene koffiebonen hebben, door de grote hoeveelheid antioxidanten en andere hulpstoffen, een ontstekingsremmend effect. Dit vermindert het risico op de meest uiteenlopende soorten inwendige en uitwendige infecties. Ook hebben ze een positief effect op de bloedsuikerspiegel en helpen ze de glucose levels verlagen, waardoor het risico op diabetes type 2 afneemt (3).

Conclusie
Laat de koffie of energy drinks een keertje voor wat ze zijn en neem een gummetje. Het is goed voor je gezondheid, het geeft jou extra energie en tegelijkertijd je weerstand een boost en je krijgt er ook nog eens een frisse adem van. Zelfs achter een mondkapje ;)!

 

1. The Journal of Nutrition, Volume 138, Issue 12, 1 December 2008, Pages 2309–2315, https://doi.org/10.3945/jn.108.095554
2. The National Center for Biotechnology Information - J Agric Food Chem.2009 Jun
3. 24;57(12):5365-9. doi: 10.1021/jf900012b Evid Based Complement Alternat Med. 2014; 2014: 718379. Published online 2014 Apr 10. doi: 1155/2014/718379

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd