5 REDENEN WAAROM FIRST KIEST VOOR GROENE KOFFIEBONEN

Groene koffiebonen zijn wereldwijd enorm populair en dat is niet voor niets! Ze staan bekend als één van de meest gebruikte supplementen voor gewichtsverlies en hebben vele gezondheidsbevorderende effecten; van bescherming van het hart tot vermindering van de kans op neurologische ziekten tot het anti-aging effect.

In FIRST Energy Gum zit niet voor niets daarom nu groene koffiebonenextract. Puur natuur en met hetzelfde energieboostende effect! Hieronder leggen we uit waarom FIRST de welbekende ‘gewone’ bruine koffiebonen heeft ingeruild voor groene koffiebonen. 

 

Over groene bonen

Groene koffiebonen zijn in principe niets meer dan ongeroosterde pure koffiebonen, zoals deze geplukt worden op de plantages. Ze zijn van nature groen, maar worden in de meeste gevallen geroosterd voordat ze bij de consument belanden. Het roosteren maakt de bonen bruin.

 

Groene koffiebonen: 

1. Verbeteren je gezondheid 

Als je de van origine groene koffiebonen brandt/roostert,ontstaan er schadelijke stoffen en gaan er ook veel gezonde voedingsstoffen verloren, zoals de heilzame antioxidanten en geneeskrachtig actieve stoffen. De twee meest actieve ingrediënten zijn cafeïne en chlorogeenzuur. Bovendien zijn de in de bonen aanwezige antioxidanten, zoals cafeïnezuur, essentieel bij het voorkomen van ziekten zoals kanker of hartinfarcten en de ziekte van Alzheimer.

“THE CAFFEINE FROM GREEN COFFEE BEANS OFFERS NOT JUST A MOMENTARY MENTAL BOOST BUT ALSO LONGER TERM EFFECTS ON THINKING SKILLS (4).”

 2. Verbeteren je metabolisme 

Groene koffiebonen behoren tot de meest gebruikte supplementen om lichaamsgewicht te verliezen. Hoezo? Het chlorogeenzuur en cafeïnezuur in groene koffiebonen bevorderen je metabolisme en stimuleren de lichaamsorganen om op hun hoogtepunt te werken, wat resulteert in gewichtsverlies (1). Gewone koffiebonen bevatten door het roosteren geen chlorogeenzuur meer en hebben daarom ook niet meer het positieve effect op je metabolisme (2).

 

3. Verminderen de verouderingssnelheid 

Groene koffiebonen bevatten hoge niveaus van antioxidanten die de verouderingssnelheid verminderen en het lichaam helpt vrije radicalen te bestrijden. De antioxidanten beschermen je lichaam op een natuurlijke manier en ondersteunen het immuunsysteem.  

 

4. Optimaliseren de bloedvaten, bloedcirculatie en het cholesterolgehalte  

Groene koffiebonen hebben een fors bloeddrukverlagend effect door het aanwezige chlorogeenzuur. Direct gevolg hiervan is een stabielere bloedsuikerspiegel. Dit in tegenstelling tot gewone koffiebonen die juist de bloeddruk verhogen. Ook zijn ze buitengewoon krachtig gebleken bij het optimaliseren van de bloedvaten en bloedcirculatie, waardoor het cholesterolgehalte (LDL) daalt. Dit verlaagt weer de kans op hart- en vaatziekten.

 

5. Zijn onstekkingsremmend

Groene koffiebonen hebben een ontstekingsremmend effect door de hoge levels aan antioxidanten en andere hulpstoffen. Dit vermindert het risico op de meest uiteenlopende soorten inwendige en uitwendige infecties. Ook hebben ze een positief effect op de bloedsuikerspiegel en helpen ze de glucoselevels verlagen wat vervolgens het risico op diabetes type 2 weer vermindert (3).

 

Conclusie

Laat je bakkie leut een keertje staan en neem een gummetje. Het is een stuk gezonder, je blijft er lekker jong, slank, fris en fruitig bij en je ruikt er ook nog eens een stuk lekkerder van uit je mond.

 

  1. The Journal of Nutrition, Volume 138, Issue 12, 1 December 2008, Pages 2309–2315, https://doi.org/10.3945/jn.108.095554
  2. The National Center for Biotechnology Information - J Agric Food Chem.2009 Jun 24;57(12):5365-9. doi: 10.1021/jf900012b
  3. Evid Based Complement Alternat Med. 2014; 2014: 718379. Published online 2014 Apr 10. doi:  1155/2014/718379
  4. Source: Harvard Medical School: Journal of Nutrition

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd