ZO OVERLEEF JE V-DAY ALS SINGLE

Ja jeetje, het is bijna Valentijnsdag en jij hebt deze blog aangeklikt. Ben je single? Tik ‘m aan! Ben je hier terecht gekomen omdat je nieuwsgierig bent naar de tips die wij singles geven? Sorry to disappoint, want wij denken dat de meeste singles zich prima redden! Maar, mocht je nu toch zoiets hebben van “wat ga ik in hemelsnaam op deze lockdown zondag doen wanneer iedere reclame me in het gezicht duwt dat ik geen partner heb” Geen zorgen, dan hebben we een paar tips voor je:

1. Lees een goed boek

We zijn op de hoogte van het nieuws dat er steeds minder boeken gelezen worden. Maar bij sommige dingen moet je gewoon even je schouders ophalen en hardop zeggen “ik doe niet meer mee” [met ‘leesloos’ leven dan he!] Lezen schijnt namelijk goed voor je te zijn. Zo kan het helpen tegen stress, afhankelijk van wat je leest kan het je helpen om jezelf te vinden en ontwikkelen, het is uitstekend tijdverdrijf en tenslotte heeft regelmatig lezen ook een positief effect op je concentratievermogen. Of je nou van dramatische romans of educatieve boeken houdt, er is zoveel keus dat het eigenlijk onmogelijk is dat je niets vindt. Maarja, aan de andere kant zijn er genoeg vissen in de zee, yet here we are….

2. Netflix uitspelen

Dit is de meest standaard tip die we erin kunnen mikken, maar deze heeft dan ook wel een extreem hoge slagingskans. Netflix kun je natuurlijk vervangen voor Videoland of Disney+, daar gaan we niet moeilijk over doen. Wil je deze filmavond nog beter maken? Combineer het dan met je favoriete snacks en een goed glas wijn. Zit je normaal gesproken ongeveer een uur door de suggesties te swipen? Check even deze websites voor series en film aanbevelingen. Soms is het trouwens best fijn om alleen te zijn, jij mag vandaag kiezen wat er gekeken wordt 😉

3. Full body workout

Het voordeel van single zijn, is dat je een hoop tijd aan jezelf kunt besteden zonder dat iemand daar iets van zegt of vindt. Dus als jij op Valentijnsdag een ziek zware workout wil inplannen, waarna je eerst minstens een uur met je benen omhoog in een warm bad moet bijkomen voor je überhaupt aan iets van socializen kunt denken, dan zeggen wij Gummetje erin en LET’S GO! Uiteindelijk ben je als single ook gewoon in een relatie, maar dan met jezelf. Dus ga vooral lekker trainen en vergeet achteraf die cool down niet. Niemand zit te wachten op heftige spierpijn of blessures!

4. Hier heb je vrienden voor!

Dit vergeten we nog wel eens, maar single zijn betekent niet dat je alleen hoeft te zijn. Nu we voorlopig nog in lockdown zitten is het verstandiger om lekker thuis te blijven. Maar, als we online kunnen werken dan kunnen we ook online borrelen en kletsen, toch? Je kunt makkelijk een online bordspel starten, samen proberen te ontsnappen uit een online escape room, je eigen Kahoot creëren, of bijvoorbeeld een wijnproeverij organiseren (moet je alleen wel dezelfde wijnen op tijd in huis hebben). Kortom, het vergt wat planning en creativiteit, maar dan heb je wel een gezellige avond met je favoriete mensen.

5. How about gewoon ff genieten

Is dit echt een tip? Geen idee. Uiteindelijk is het vooral belangrijk dat je je goed voelt en dat je lekker in je vel zit. Valentijnsdag of niet. We gaan met z’n allen door een rottijd heen. Of je nu baalt van de beperkingen, piekert over de toekomst van je bedrijf, moeite hebt met het online werken of studeren, of iets anders dat deze opsomming te lang zou maken, soms is voor jezelf kiezen het beste wat je kunt doen. Wees lief voor jezelf, gun jezelf de nodige rust en oplaadmomentjes, en kies er bewust voor om dingen te doen waar je van geniet en waarvan je weet dat je er energie van krijgt. Je bent uniek, dus wees zuinig op jezelf.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd