AFVALLEN IN PLAATS VAN AANKOMEN TIJDENS DE KERST. HOE DAN?

Tijdens de kerstdagen komen de meeste mensen weer wat pondjes aan en dat is op zich helemaal niet zo heel erg. Zeker niet als je weet dat cafeïne je kan helpen bij vetverbranding. Cafeïne is een stof die zorgt voor een oppeppend effect. Je bloedvaten gaan verder open staan, je hart gaat sneller pompen en je krijgt meer energie. Het is dus bij uitstek een goed middel dat je kunt gebruiken bij het afvallen. Lees verder om te weten hoe dit precies in z’n werk gaat!

 

Een hogere hartslag

Uit onderzoek van het Institute for Coffee Studies op de Vanderbilt University blijkt dat cafeïne een zeer voordelige werking kan hebben op het menselijk lichaam. Er zitten namelijk verschillende gevolgen aan het gebruik van cafeïne. Zo zorgt dit stofje er voor dat je hart sneller zal gaan pompen. Is dit dan wel goed voor je lichaam, horen we je denken. Voor mensen die af willen vallen is het sneller pompende hart zeker een goed teken. Het zorgt er namelijk voor dat het lichaam meer energie zal verbruiken. Waarschijnlijk weet je al wel hoe je moet afvallen, het gaat allemaal om Calories in vs. Calories out. Als je hart dus flink aan het pompen is, dan zal je totale vetverbranding hoger liggen. Dit zorgt er dus voor dat je meer vet kwijt zal raken gedurende de dag.

Hiernaast zorgt cafeïne ervoor dat je langer door kunt trainen, want je uithoudingsvermogen wordt aanzienlijk verhoogd (1). Intensief sporten zorgt ervoor dat je lichaam in een verbrandingsmodus komt te staan. Door wat cafeïne naar binnen te werken voor je gaat sporten kun je dus langer gaan rennen, fietsen of roeien zonder dat je lichaam helemaal uitgeput is. Je verlegt je grens als het ware.

 

Waarom kun je langer doorgaan? 

Dat cafeïne vooral een voordelig effect op het uithoudingsvermogen heeft, blijkt ook uit het effect op de vetverbranding. Cafeïne zorgt voor een hogere verbranding van vetzuren, deze worden zo aangesproken als energiebron. Vetten zorgen voor een langere en geleidelijke afgifte van energie, terwijl koolhydraten vooral zorgen voor snellere energie op de korte termijn. Zo kun je dus langer doorgaan. Door de verbranding van de vetten heeft je lichaam meer energie die het kan gebruiken.

Cafeïne is dus een stofje met erg veel voordelen voor het menselijk lichaam. Het is ontzettend goed tijdens werken, sporten of studeren. Je wordt er fris en opgewekt van, maar ook voor de mensen die af willen vallen is FIRST zeker iets om eens uit te proberen. En nee, het is echt niet één of andere soort doping, je kunt het dan ook niet terugvinden op de dopinglijst.

 

FIRST bevat groene koffiebonen cafeïne 

FIRST Energy Gum is een clean en plant-based product en bevat cafeïne uit groene koffiebonen. Deze zijn gezond op heel veel verschillende manieren. Alle bovengenoemde voordelen dus EN nog vele extra healthy benefits. Lees ook het blog '5 redenen waarom FIRST kiest voor groene koffiebonen'.

 

(1) Dit blijkt uit een onderzoek van Kirchheimer. Voor het volledige onderzoek kun je eens een kijkje nemen bij zijn artikel "Coffee, the New Health Food?” uit 2004.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd