CORONAVIRUS: KUNNEN WE NOG BUITEN FIETSEN?

Daar is ie dan eindelijk, de zon! Hét moment voor de meeste wielrenners om, na lange tijd indoor te hebben getraind of gewoon helemaal niets te hebben gedaan, de fiets op orde te maken en buiten de conditie verder op te bouwen. De meeste van ons hebben grootse plannen voor dit seizoen. Misschien zou je voor het eerst de Cap Formentor beklimmen, aan de Amstel Gold race meedoen, of gewoon een uitdagende tour door Nederland uitgedacht hebben. Het Corona virus heeft hier helaas geen boodschap aan.

 

Hoe ga je hiermee om?

Het is begrijpelijk dat, ook al zijn er momenteel zeker ergere dingen aan de hand, je teleurgesteld bent. Probeer positief te blijven. Je mag in Nederland tenslotte nog steeds buiten fietsen, weliswaar zonder je maten en alleen wanneer je 100% gezond bent, maar het is een stuk beter dan verplicht de hele dagen binnen te moeten blijven. Tevens wordt het, om je immuunsysteem in topvorm te houden, afgeraden om intensieve trainingen te doen. Dit betekent dat je eindelijk eens echt van de natuur kunt genieten, en je de data zoals je cadens, rotaties per minuut, wattage en snelheid even mag laten voor wat ze zijn.

 

Is het nog wel verstandig om naar buiten te gaan?

Volgens neuropsycholoog Erik Scherder is het belangrijk dat we vooral nu in beweging blijven, waarbij hij benadrukt dat het om moderaat actieve activiteiten gaat. Dit houdt in dat je rustig kunt gaan fietsen wanneer je een gepaste afstand van 1,5 meter houdt en geen last hebt van symptomen zoals verkoudheid of hoesten.  Mocht je nou toch intensieve intervaltrainingen willen doen, doe deze dan liever op de indoortrainer. Ook al is de kans dat er iets fout gaat ontzettend klein, je wil op dit moment absoluut geen ziekenhuisbed bezetten door een ongeval dat voorkomen had kunnen worden wanneer je gewoon binnen was gaan trainen. Ofwel, ja, je kunt zeker nog naar buiten. Mits je rustig aan doet en te allen tijde een gepaste afstand van anderen houdt. Is dit niet voor jou weggelegd? Denk dan in de eerste plaats aan je medemens en zet je fiets voorlopig op de indoortrainer.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd