CORONAVIRUS: KUNNEN WE NOG BUITEN FIETSEN?

Daar is ie dan eindelijk, de zon! Hét moment voor de meeste wielrenners om, na lange tijd van indoor trainen of gewoon helemaal niet fietsen, de fiets weer te pakken en naar buiten te gaan. Heb je plannen gemaakt voor dit jaar? Misschien Cap Formentor beklimmen, meedoen aan de Amstel Gold race, of gewoon lekker door Nederland touren? Het Coronavirus heeft hier helaas geen boodschap aan.

 

Hoe ga je hiermee om?

Het is begrijpelijk dat je teleurgesteld bent. Probeer positief te blijven. Je mag in Nederland gelukkig wel nog steeds buiten fietsen, wel zonder je maten en alleen wanneer je 100% gezond bent, maar het is nog altijd een stuk beter dan verplicht in quarantaine te moeten. Daarnaast wordt het, om je immuunsysteem in topvorm te houden, afgeraden om intensieve trainingen te doen. Dit betekent dat je eindelijk eens echt van de natuur kunt genieten, en data zoals cadans, rpm, wattages en snelheid even kunt laten voor wat ze zijn.

 

Is het nog wel verstandig om naar buiten te gaan?

Volgens neuropsycholoog Erik Scherder is het belangrijk dat we vooral nu in beweging blijven, waarbij hij benadrukt dat het om moderaat actieve activiteiten gaat. Dit houdt in dat je rustig kunt gaan fietsen wanneer je een gepaste afstand van 1,5 meter houdt en geen last hebt van symptomen zoals verkoudheid of hoesten. Mocht je toch intensieve intervaltrainingen willen doen, doe deze dan liever op de indoortrainer. Ook al is de kans dat er iets fout gaat erg klein, je wil op dit moment geen ziekenhuisbed bezetten door een ongeval dat voorkomen had kunnen worden.

Ofwel, ja, je kunt zeker naar buiten. Probeer het iets rustiger aan te doen en blijf op gepaste afstand van anderen. Is dit niets voor jou? Laat je fiets dan gewoon nog even op de indoortrainer staan!

Deze blog is geschreven in mei 2020 en is op het moment van lezen wellicht (hopelijk) niet meer 100% accuraat. 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd