DE LIEFDE VOOR KICKBOKSEN

Noach Blyden is altijd al een fanatieke sporter geweest. Op school was hij altijd een van de sportiefste leerlingen - of het nou korfbal, badminton of atletiek was, Noach was een van de betere. In gesprek met FIRST vertelt over hoe hij verliefd werd op kickboksen en zijn eigen onderneming, Royalty training.

 

Love at FIRST sight

Toen ik een jaartje of 10 was, kwam ik voor het eest in aanraking met kickboksen. Mijn broer woonde in Limburg en gaf af en toe les aan de jeugd op de sportschool. Tijdens mijn zomervakantie logeerde ik bij hem en nam hij mij mee naar de sportschool. In de eerste instantie voor de gezelligheid maar al snel deed ik mee met de lessen. Ik pakte het snel op en meerdere mensen zeiden dat ik echt talent had. Via Warren Stevelmans, een goede vriend van mijn broer en kampioen kickbokser kwam ik uit bij Vos Gym in Amsterdam. Ik nam pas veel later les, toen ik kickbokspartijen begon te volgen op het internet. Ik werd uiteindelijk verliefd op de sport.

 

Voor bad boys 

Kickboksen werd onterecht altijd in een heel negatief daglicht gezet door de media. Het werd gezien als een sport voor zogenoemde “bad boys” en de kickboksevents zouden een trekpleister zijn voor alleen maar criminelen. Ik denk dat dit wordt overdreven en benadruk graag de positieve energie die de sport geeft. Door zo’n vechtkunst als kickboksen te beoefenen leer je de mensen om je heen te respecteren, verbeter je discipline, geduld en zelfbeheersing. Bovendien is het goed voor je zelfvertrouwen: mentaal en fysiek word je er sterker van en binnen no time raak je weer in shape! Mensen zien eindelijk in dat de sport helemaal niet zo duister en eng is als in al die jaren wel eens werd beweerd, maar dat het heel veel voordelen met zich mee brengt. Kickboksen is voor iedereen. Er worden alleen maar goede resultaten mee geboekt. Vandaar dat het steeds populairder aan het worden is.

 

Alleen maar voordelen 

Kickboksen is echt een full body workout, je gebruikt al je spieren en traint letterlijk je hele lichaam, je wordt er super fit van en je kan je lekker ontladen, ik voel me zo ontspannen na een training. Het geeft mij rust en dat is precies wat ik nodig heb. In deze sport leer je heel veel verschillende stoot/trap technieken en combinaties. Het leukste wat ik vind is het sparren. Dan kan je alles wat je heb geleerd uitoefenen en toepassen in praktijk.

 

Van een hobby naar een carrière 

Kickboksen is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby, ik wilde gewoon lekker sportief bezig zijn, weer lekker fit worden en mezelf daarin uitdagen. Tot dat mijn trainer vroeg of ik wedstrijden wilde boksen. Ik gaf aan dat dit niet mij doel was. Maar na het supporten van mijn vrienden bij een kickboksevent “Fight Fans” zag ik backstage hoe die jongens en meiden zich vlak voor het gevecht mentaal en fysiek voorbereidde, de opkomst naar de ring toe, de fans die juichten, het licht, het geluid én natuurlijk het spektakel de partijen zelf. Ik vond dat zo gaaf dat ik het ook mee wilde maken. Een kickbokspartij vechten is natuurlijk de ultieme krachtmeting. Het geeft zo’n geweldige kick. Na de partij, vooral na de winst, voel je je echt ‘on top of de world’. Ik zou graag nog een wereldtitel binnen slepen en dit gaat mij lukken binnen nu en 5 jaar.

 

Voel je royal

Op mijn 18e kreeg ik te horen dat ik vader werd, waarop ik besloot mijn verantwoordelijkheid te nemen en fulltime te gaan werken. Helaas begon mijn atletisch postuur, dat ik altijd had, steeds meer op een grote zak afval te lijken. Het ging zo niet langer. Waarop ik me heb inschreven bij een sportschool. Sporten heeft mij alleen maar positieve dingen gebracht: ik voelde me beter, vrolijker, kreeg meer energie en motivatie. Het gaf mij meer zelfvertrouwen. Mentaal en fysiek werd ik sterker en sport sleepte me door moeilijke tijden heen. Dit gun ik echt iedereen, vandaar mijn werk. Mijn focus ligt op persoonlijke aandacht, de klanten beter leren kennen en ervoor zorgen dat hij of zij alles uit de training haalt. Diegene moet zich speciaal, voldaan en koninklijk voelen - dus Royalty training. En vandaar ook mijn samenwerking met First Energy Gum, de gum geeft mij een energie boost die ervoor zorg dat ik alles uit mijn trainingen en partijen kan halen.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd