DEZE BEKENDE MENSEN ZIJN VEGANISTISCH

Het is anno 2020 moeilijk voor te stellen dat veganisme ooit als geitenwollensokken lifestyle werd gezien. Het heeft enorm aan populariteit toegenomen, en dat merk je ook wanneer je in de supermarkt staat.

Er is steeds meer keus wat betreft veganistische producten. Power to the people, want het aanbod neemt natuurlijk alleen toe omdat er steeds meer vraag naar is! Waar men vroeger dacht dat je met een plantaardig dieet nooit alle voedingsstoffen, vitaminen en mineralen binnen kon krijgen, zie je tegenwoordig steeds vaker dat (bekende) mensen en zelfs pro atleten vegan worden.

Dit doen zij natuurlijk om zeer uiteenlopende redenen. Doordat ze echter ook hun supporters, fans en volgers hierbij te betrekken, wordt veganisme steeds normaler.

Maar wist jij al dat de volgende bekende mensen vegan zijn?

 

  1. Beyonce

Zowel Beyoncé als haar man Jay Z worden al jaren aan veganisme gelinkt. Ze heeft bijvoorbeeld voor haar Coachella optreden in 2018 een video gemaakt genaamd “22 days nutrition” waarin ze als voorbereiding op haar optreden volledig veganistisch eet. Deze video, die alleen over haar voedingspatroon gaat, is maar liefst 103 duizend keer bekeken. Ook gaven ze fans de kans om de rest van hun leven gratis concert tickets te krijgen als ze mee zouden doen aan de ‘vegan meal pledge’ een belofte om minstens één veganistische maaltijd per dag te eten. Zelf doet Beyoncé aan ‘meatless Mondays’ en veganistisch ontbijten. Toegegeven, geheel vegan is ze niet. Maar ze zet zich actief in om anderen te overtuigen om ook vaker vegan te eten, en een goed begin is het halve werk.

 

  1. Novak Djokovic

Djokovic, die inmiddels 17 Grand Slam toernooien heeft gewonnen, is sinds een paar jaar vegan. In de eerste instantie vanwege allergieën, maar ook omdat hij het zich niet meer voor kon stellen nog eens dierlijke producten te eten na de verhalen die hij hoorde over de mishandeling van dieren voor de zuivelproductie. Tevens geeft hij aan veganistisch te zijn, omdat het beter is voor het klimaat. Djokovic zegt dat het mogelijk is om veganistisch te zijn en tegelijkertijd goed te herstellen, krachtig te zijn en spieren te hebben. Zijn veganistische dieet zit hem in ieder geval niet in de weg, vorig jaar won hij zowel de Australia Open als Wimbledon.

 

  1. Bill Clinton

Voormalig President van de Verenigde Staten, Bill Clinton, is al een paar jaar vegan. In de eerste instantie omdat hij zich na zijn bypass realiseerde dat zijn aders door cholesterol alsnog zouden kunnen verstoppen. Een mooi bijeffect was volgens hem, dat hij weer evenveel woog als toen hij op de middelbare school zat.

 

  1. Lewis Hamilton

Met maar liefst zes titels in de F1, behoort Lewis Hamilton ongetwijfeld bij de grootste namen in de motorsport. Daarnaast is hij sinds 2017 vegan, wat hij graag met zijn volgers op Instagram deelt. Zijn boodschap luidt “Word veganist, het is de enige manier om onze planeet vandaag echt te redden. Het kan zo snel worden gedaan, je hoeft er alleen maar aan te denken”.

 

  1. Venus Williams

De bekende tennisster eet al jaren veganistisch. Venus eet inmiddels zelfs, op aanraden van haar artsen, voornamelijk rauwe groente. Dit doet zij omdat ze aan de auto-immuun ziekte Sjögrens disease lijdt, welke voor extreme vermoeidheid zorgt. Door de groente rauw te eten, krijgt ze de nog meer vitaminen en mineralen binnen. Een geheel rauw dieet bleek op de lange termijn niet haalbaar, daarom eet ze tegenwoordig ook gekookte aardappelen, rijst en linzen. Venus raadt iedereen aan te eten wat ze lekker vinden. Vind een goed restaurant, goede recepten, een community, op die manier kun je leren en meer van je eten genieten. Want, zoals ze zegt, wat is het leven waard als je niet van je voedsel kunt genieten?”

Dit is slechts een kleine selectie van atleten en bekende mensen die om verschillende standpunten veganistisch eten. Maar die desalniettemin, ieder op hun eigen manier, topprestaties kunnen leveren. Nu willen wij jou niet vertellen dat je veganistisch moet eten, dat is namelijk geheel aan jou. Wel willen we je graag meegeven dat het goed mogelijk is om kracht en spieren op te bouwen zonder dat je daarvoor dierlijke producten moet eten.

Reacties

  • Ellen

    Love this people 🥰🥰🥰🐾🪶

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd