DEZE ENERGIEBOOST IS VEGAN, MAAR ALLESBEHALVE GEITENWOLLENSOKKEN

Veganisten zijn al jaren geen deodorantloze geitenwollensokken-types meer met lange okselharen. Bewust omgaan met je voeding is enorm trendy. De vegan lifestyle is de laatste jaren dan ook enorm in opkomst en de vegan beweging is één van de snelst groeiende in de wereld. 'Going vegan' is voorspeld als de grootste foodtrend van 2018. Bij deze lifestyle staan mens, dier en milieu centraal. Steeds meer mensen maken een bewuste overstap naar deze lifestyle en de vegan community is enorm hecht. Ook veel sporters en health fans zweren inmiddels bij vegan. Er ontstaan steeds meer vegan restaurants, zijn steeds meer vegan influencers, vegan documentaires en zelfs vegan festivals met eetkramen, foodtrucks, kookdemo’s en lezingen. Goed nieuws; ook FIRST Energy Gum is vegan!

 

Over de vegan-lifestyle 

Een vegan voedingspatroon is vrij van dierlijke producten. Deze worden vervangen door plantaardige alternatieven. Het draait allemaal om bewustwording ten aanzien van dierenleed en milieuproblemen die veroorzaakt worden door de vleesindustrie. De schappen liggen inmiddels vol met vleesvervangers. Het aanbod voor veganisten wordt steeds gevarieerder en veel merken voegen een vegan-variant toe aan hun productenlijst.

 

FIRST bevat groene koffiebonen 

Over bewustwording gesproken; FIRST is niet alleen een clean en plant-based product, maar kiest ook niet zomaar wat plantjes. FIRST haalt haar cafeïne uit groene koffiebonen. Deze zijn gezond op heel veel verschillende manieren.

 

Mais en tarwe 

FIRST Energy Gum bevat geen toegevoegde suiker, aspartaam of acesulfaam. Het bevat Maltitol in plaats van suiker. Dit wordt gewonnen uit maïs en tarwe. Lekker voor je lichaam, want Maltitol heeft een laag Glycemische Index (GI = 45) en is dus veilig voor je bloedsuikerspiegel en insulinelevels.

Naast Maltitol haalt FIRST ook Xylitol uit maïs. Xylitol is een goed ingrediënt om kauwgum van te maken want het is niet alleen lekker zoet, maar ook nog eens goed voor je tanden. Het gaat tandbederf en ontstekingen tegen en werkt preventief en beschermend.  Xylitol bevat 40% minder calorieën en het heeft, net als Malititol, een lagere Glycemische Index dan normale suiker.

Een veganproof energieboost nodig vol gezondheidsbevorderende effecten? Neem eens een gummetje.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd