ENERGY GUM VS. ENERGY DRINKS, KOFFIE EN CAFEÏNE CAPSULES

Verschillende absorptiekanalen
Er zijn verschillende manieren om een energie boost te krijgen voor je training of wedstrijd. De meeste cafeïne producten hebben een verschillend kanaal in het lichaam waardoor de cafeïne wordt opgenomen. Een energy gum geeft een beter en sneller effect dan een energy drink, koffie of cafeïne capsule. Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is het grote verschil in de opnametijd van cafeïne tussen deze supplementen. De cafeïne uit energie drinks, koffie en cafeïne capsules wordt via het maag-darmkanaal opgenomen, terwijl de cafeïne uit energy gums opgenomen wordt via de slijmvliezen in je mond. Het voordeel hiervan is dat je veel sneller een energie boost krijgt van een gum zoals FIRST!
 
Absorptiesnelheid van cafeïne  
De cafeïne uit een energy gum wordt namelijk binnen 10 minuten opgenomen, bij koffie of energy drinks duurt dit al snel 45 minuten en bij capsules gemiddeld 60 minuten. In de onderstaande infographic wordt dit grafisch weergegeven:

 

 Perfecte dosering met FIRST energy gum 
Vaak bevatten cafeïne capsules ook grote hoeveelheden cafeïne, waardoor de reactie te heftig kan zijn of sporters moeite hebben om in slaap te komen. Met energy gum kun je makkelijk sturen op de hoeveelheid die je inneemt, want voor iedereen is de werking persoonlijk. Het is natuurlijk niet voor niets dat een sportheld als Max Verstappen liever kauwt op een energy gum dan een slok neemt van een energy drink vlak voor de start van een Formule 1 race. En hij is niet de enige topsporter! Bekijk hier onze FIRST Friends lijst van sporters die First Energy Gum gebruiken.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd