FORMULE 1 FURIE

Furieus was Max Verstappen na zijn vijf seconden penalty op Monza die hem van een 3e terugwierp naar een 5e plek tijdens de Grand Prix van Italië. Deze furie maakt de jonge sportheld onderwerp van gesprek, ook al zal hij niet lang in boosheid blijven hangen. Het verlangen naar de winst was toch al opgegeven met de ijskoude conclusie dat zijn auto niet snel genoeg is.

Ik had geluk het tafereel live bij te mogen wonen, in Italië land van goed eten, sportbeleving en passie. Als bewijs kleurde het circuit op Monza dit weekend Ferrari rood. De vlaggen, de rook, het lawaai na de snelste raceronde ooit gereden en daarmee de verworven poleposition van Kimi Raikkonen, winnaar van de laatste wereldtitel voor de Scuderia meer dan een decennia geleden, onderstreepten de sfeer. Het verlangen een eigen Ferrari te bezitten mag dan een utopie zijn voor de meeste fans, een wereldtitel vergoedt veel, zo niet alles. Luidruchtig gejoel viel rekenmeester Hamilton dan ook ten deel toen hij er met de overwinning vandoor ging zondag. De wereldtitelaspiraties voor Vettel kregen een knauw. De beide 4-voudig wereldkampioenen vechten een verbeten strijd uit in de top van het klassement.

Iemand die iedereen ook in deze strijd wil zien: Max Verstappen. Qua temperament zou hij prima passen bij Ferrari, racebloed in hart en nieren, de klasse en het verlangen naar de overwinning. Ferrari roept geen speciale gevoelens op bij Verstappen gaf hij eerder aan, geen romantiek of emotie, hij wil simpelweg de snelste zijn. Het Red Bull racing team zal ongetwijfeld alles op alles zetten om voor hem het beste materiaal te regelen waarbij nadrukkelijk wordt gekeken richting Honda, leverancier van de nieuwe krachtbron voor volgend jaar. Over verlangen gesproken, de laatste keer dat Honda als motorleverancier wereldkampioen werd was in 1991 met… Ayrton Senna.

Passie en furie zijn prachtig voor hartstochtelijke fans. Maar zoals het bezitten van een Ferrari voor altijd een gekoesterde droom kan blijven, zo zal het verlangen naar winst voor Verstappen werkelijkheid moeten worden. Dan hoeft hij zich niet meer bezig te houden met het afschudden van mindere goden in betere auto’s en penalty’s, maar kan hij zijn talent ijskoud verzilveren met een wereldtitel.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd