HOE IK 22 KILO AFVIEL EN MEER VAN MEZELF GING HOUDEN

Ik was altijd “het dikkerdje” van de klas, moest altijd opletten met wat ik at en gym was vaak een hel. Vanaf jongs af aan heb ik problemen gehad met mijn gewicht en daar werd ik (helaas) vaak mee geconfronteerd. Ook met handbal waar ik, zoals alle vrouwen in onze familie, op jonge leeftijd mee begon was ik een van de zwaarste uit het team. Bij handbal werkte het in sommige gevallen ook weleens in mijn voordeel, ik was één van de sterkste en dus werd ik vaak tegenover de beste speelsters gezet. Tot mijn 23ste heb ik gehandbald op eerste divisie niveau en trainde 4 à 5 keer per week. Toen ik een fulltimebaan kreeg ben ik hiermee gestopt. De overgang van vijf naar één keer per week trainen resulteerde in enorm overgewicht. In 2014 was ik op mijn zwaarst, 94 kilo. Waar mijn gewicht een hoogtepunt bereikte, in slechte zin, bereikte mijn zelfvertrouwen een dieptepunt. De spreekwoordelijke knop moest om. En de knop ging om, van de een op de andere dag besloot ik te veranderen.

 

 

Instagram als stok achter de deur

Het begon met mijn Instagram account (@FabFitMaxime) als stok achter de deur en om mijn progressie te laten zien. Ik sleepte mezelf elke dag naar de sportschool en deed voornamelijk groepslessen. Het was zwaar, het duurde te lang en ik wilde direct resultaat! Ik heb allerlei (crash) diëten geprobeerd, maar viel continue terug in mijn oude gewoontes. Dat lukte dus niet, zoals iedereen wel weet duurt het even voordat je echt resultaat gaat zien als je op een gezonde en verantwoorde manier wilt afvallen.

 

 

 

Ups & downs 

Na een half jaar gemiddeld 4 keer per week trainen en op mijn voeding letten was ik de eerste 10 kilo kwijt. Vol trots flaneerde ik in mijn bikini op het strand van Kroatië. Als ik nu terug kijk naar die foto’s moet ik stiekem een beetje lachen, want ik was er nog lang niet! Ik dacht dat ik er al was en de kilo’s vlogen er weer aan in plaats van af. Ik had mijn voeding nog niet in orde. In de twee jaar daarna ben ik met ups en downs nog ongeveer 6 kilo afgevallen. De kilo’s vlogen er niet af zoals ik wilde, maar ik maakte geestelijk behoorlijke stappen. Van het dikkerdje van de klas die enorm van lekker en veel eten hield, veranderde ik in een sportieveling die steeds meer interesse kreeg in voeding en gezondheid.

 

Weg naar de top 

Vanuit de toegenomen interesse in voeding en gezondheid startte ik in 2017 met de opleiding Fitness Trainer A. Eigenlijk was dit iets wat ik altijd al wilde doen, maar ik durfde het niet! Waarom niet? Mijn gewicht, de kilo’s, zaten mij letterlijk en figuurlijk in de weg. Na het succesvol afronden van Fitness Trainer A vlogen de kilo’s eraf, sinds de knop omging in 2014 ben ik in totaal 22 kilo afgevallen. De kennis die ik heb opgedaan heeft mij zo enorm veel geholpen om die laatste stappen te maken en vast te houden. Mijn zelfbeeld heeft een enorme boost gekregen, niet alleen zit ik beter in mijn vel, ook ben ik letterlijk mijn dromen aan het waarmaken. Ik heb inmiddels de opleiding Bewegingsdeskundige Overgewicht & Obesitas afgerond en gestart met Fitness Trainer B. Daarnaast heb ik sinds begin 2019 mijn eigen bedrijf en fitness studio om anderen te kunnen helpen bij het veranderen van hun lifestyle.

 

Postive energy

Tijdens mijn journey ontmoette ik Wim, één van de oprichters van First Energy Gum, in de sportschool. We hadden een klik en hij nodigde mij uit om in de FIRST-GYM samen met Mark Tuitert te trainen. Iets wat ik normaal gesproken niet had gedurfd, maar nu met beide handen aangreep. Ik vertelde Mark mijn verhaal en voordat ik het wist stonden we samen te deadliften en daagde Mark mij uit om mijn oude gewicht van 94 kilo te liften. Onder luidde aanmoedigingen van Mark en Wim liftte ik de Barbell in 1 keer op. Over POSITIVE ENERGY gesproken!

 

Samen met enkele andere meiden vorm ik op de FIRST Challenges het Fitgirls Team. We hebben het nu al vier keer opgenomen tegen al die sterke mannen en bij de Tug of War Challenge zijn we gewoon derde geworden! Momenteel ben ik al druk in training voor de volgende Challenge want daar willen we opnieuw bij de top 5 zitten!

 

Wat ik jou graag wil meegeven?

Als je iets echt wil, dan gaat het je ook lukken!

Daar begint het, je moet iets écht willen en dan kost het je minder moeite om bepaalde dingen ervoor te laten. Stel een reëel doe, schakel hulp in en heb geduld!

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd