HOE TEAM BRUNEL FIRST WERD

De zwaarste en langste zeilreis ter wereld, dat is de Volvo Ocean Race. Team Brunel won twee moeilijke legs over zowel de Grote als Atlantische oceaan. De zeilers maken daarbij gebruik van FIRST Energy Gum om onderweg alerter te blijven en zo om te kunnen gaan met vermoeidheid en alle extreme inspanningen.

 

Lees mee met het verslag Carlo Huisman, één van de zeilers van Team Brunel, over de finish van de leg van Amerika naar Europa die uitmondde in een bloedstollend gevecht tussen twee Nederlandse schippers Simeon Tienpont (Akzo Nobel) en Bouwe Bekking (Team Brunel). Team Brunel finishte FIRST;)

 

Volvo Ocean Race 

Carlo Huisman: "De laatste 24 uur bouwde de intensiteit voordurend op aangezien we AkzoNobel vlakbij ons in de buurt hadden. De laatste 6 uur waren enorm zenuwslopend omdat we nek aan nek raceden met Akzo. Het lukte ons lange tijd niet om echt weg te lopen en we verloren een aantal keer zelfs de leiding. We wisten 24 uur voor de finish al dat dit zou gaan gebeuren dus we hadden ons er mentaal al wel op voorbereid. 
Om die cruciale laatste 6 uur in het gevecht met Akzo toch de focus en intensiteit hoog te houden hebben Kyle, Peter en ik erg aan de First gezeten. Peter had denk ik wel wat beter mogen doseren want die stond echt strak van de cafeïne, zeker niet meer dan 2 nemen in het vervolg!  

 

Toch geen placebo-effect 

Uiteindelijk heeft het ons wel erg geholpen en weten we dat het niet zomaar een kauwgom is. Het heeft echt impact op onze prestatie en we maken hier zo goed mogelijk gebruik van. We grappen er aan boord best vaak over, maar zijn in het gebruik serieus omdat het gewoon het verschil kan maken. De energie die wij ervan krijgen slaat ook over op onze andere crew leden die ervoor gekozen hebben het niet te gebruiken. Zij liften dan ook mee op de kick die wij krijgen van First en zo gaat de focus en alertheid van het hele team omhoog".

 

Good luck team Brunel! 

Team FIRST wenst Carlo, Kyle, Peter en de gehele bemanning van Team Brunel succes met de tocht naar Zweden en uiteraard de finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag einde deze maand. 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd