MAKKELIJK AFVALLEN TIJDENS DE FEESTDAGEN: 7 TIPS DIE JE GAAN HELPEN!

De donkere dagen zijn weer aangebroken en de feestdagen staan voor de deur. De meeste mensen bewegen dan minder en eten meer en vaker. Ook drinken we met z’n allen meer alcohol. Het perfecte recept om aan te komen. 

 

First Energy Gum geeft jou in deze blog 7 praktische tips om af te vallen tijdens de feestdagen. Tevens zal je je lekkerder voelen en veel meer energie hebben. Je gaat fitter 2019 in en je hoeft er niet tegenop te zien dat je weer moet gaan afvallen.

 

TIP 1: Ontbijt gezond

Zorg dat je zo gezond mogelijk ontbijt. Dat kerstbrood of die croissant met een dikke laag roomboter lacht naar je, maar haalt wel de energie voor de rest van de dag weg. Probeer in plaats daarvan wat fruit of yoghurt. Een roerei met wat verse spinazie is ook super lekker en gezond!

 

TIP 2: Zorg voor gezonde snacks 

Probeer die bittergarnituur te laten staan. Een proteïne reep of een zakje rauwe, ongebrande noten is ook best heel lekker.

 

TIP 3: Neen een lichte lunch 

Vermijd deegwaren of teveel koolhydraten. Die zorgen voor pieken in je bloedsuikerspiegel en je wordt er sloom van. Pak een lekker salade met kip, een gegrilde vis of een toastje met tonijnsalade.

 

TIP 4: Pas op met je diner 

Diner is vaak het moeilijkst. Het is avond en een lekker biertje of wijntje hoort bij de kerst. Laat dat broodmandje eens staan en neem niet meer dan 2 glazen alcohol. Neem als voorgerecht een lekker salade of carpaccio en als hoofdgerecht een gegrilde kip, kalkoen, vis of vegetarisch gerecht. Neem daar een flink portie groente bij. En vooruit, een toetje kan best, als je ‘m maar niet elke avond mee pakt.

 

TIP 5: Drink veel water 

Het is algemeen bekend. Van veel water drinken spoel je door en val je af. Begin je dag met twee glazen water en drink voor elke maaltijd een glas water. Wacht op de dag zo lang mogelijk met het drinken van alcohol, dat neemt al je energie weg. Neem ook geen frisdranken, fruitsappen en energiedrankjes. Je wordt er dik en futloos van.

 

TIP 6: Sporten is een bonus 

De meeste mensen parkeren het sporten even tot in het nieuwe jaar. Verander je mindset op dit punt en ga juist tijdens op die vrije dagen van kerst en tot 1 januari juist wat bewegen! Als het droog is, ga dan ff lekker buiten lopen en naar de lichtjes kijken.

 

TIP 7: Tot slot

Wij van WC eend adviseren WC eend ;-) Neem na het ontbijt en lunch een First Energy Gum. Dit zorgt niet alleen voor extra energie maar gaat ook het honger gevoel tegen.

 

Team FIRST wenst je hele fijne kerstdagen en een heel goed uiteinde!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd