MAKKELIJK AFVALLEN TIJDENS JE VAKANTIE: 8 TIPS DIE JE GAAN HELPEN!

De zomervakantie staat voor de deur! Voor velen hét moment om lekker van het leven te genieten. Ofwel; vaker en meer eten, meer alcohol drinken en minder bewegen. Het leidt meestal tot extra vakantiekilo's. En daar zijn we achteraf toch minder blij mee. Maar wist je dat afvallen op vakantie helemaal geen straf hoeft te zijn? 

In deze blog geven we je 8 tips die je helpen afvallen op vakantie. Tips die je fit houden, waardoor je lekkerder in je vel zit en waarvan je meer energie krijgt. Lees snel verder!

 

TIP 1: Lokaal eten

Ga op zoek naar dat authentieke tentje met lokaal eten. Blijf daarnaast vooral weg van die toeristische tenten met pizza’s en friet. Het is weer eens een andere ervaring waar je meer voldoening uit zult halen. Als je zelf gaat koken, probeer dan eens om de lokale markten met verse producten op te zoeken. Dit is ook nog eens leuk om te doen.

 

TIP 2: Ontbijt gezond

Zorg dat je gezond ontbijt. Die croissant met jam lacht naar je, maar haalt wel de energie voor de rest van de dag weg. Probeer minder brood te eten, maar in plaats daarvan wat fruit of kwark aan je ontbijt toe te voegen. Een roerei met verse spinazie is ook super lekker en gezond en geeft je ook nog eens langdurige energie en een vol gevoel.

 

TIP 3: Zorg voor gezonde snacks 

Probeer, als je onderweg bent, altijd wat gezonde snacks bij je te hebben om je bloedsuikerspiegel in balans te houden en de verleiding van al dat lekkere eten om je heen beter te weerstaan. Goede tussendoortjes zijn bijvoorbeeld een proteïnereep, vers fruit of een zakje rauwe, ongebrande noten.

 

TIP 4: Kies voor een lichte lunch 

Vermijd deegwaren of te veel koolhydraten. Die zorgen namelijk voor pieken in je bloedsuikerspiegel en je wordt er sloom van. Kies in plaats daarvan voor een lekkere salade met kip of gegrilde vis of ga eens voor een gerecht met veel seizoensgroenten.

 

TIP 5: Pas op met je diner 

Het avondeten is vaak het moeilijkst. Het is tenslotte vakantie en een koud biertje of wijntje heb je wel verdiend. Moet ook zeker gewoon kunnen, maar beperk de alcoholconsumptie tot twee glazen. Kies als voorgerecht iets luchtigs en laat het broodmandje vooraf staan. Een lekkere salade bijvoorbeeld. Als hoofdgerecht is gegrilde kip, kalkoen, vis of een vegetarische optie met daarbij een flinke portie groente een goede keuze. En vooruit, een toetje kan, maar beter niet iedere dag en gewoon alleen wanneer je het echt heel lekker vindt.

 

TIP 6: Drink veel water 

Het is algemeen bekend. Van veel water drinken spoel je door en val je af. Begin je dag met twee glazen water en drink voor iedere maaltijd een glas water. Wacht gedurende de dag zo lang mogelijk met het drinken van alcohol, omdat dat al je energie wegneemt. Probeer ook geen frisdranken, fruitsappen en energiedrankjes te drinken. Ze zorgen voor een lusteloos gevoel en ze helpen je niet bij het afvallen.

 

TIP 7: Sporten is een bonus 

De meeste mensen sporten weinig tot helemaal niet tijdens de vakantie. Verander je mindset op dit punt en ga juist lekker bewegen! Verken de omgeving op de fiets, ga iedere dag een stuk wandelen of neem een verfrissende duik in het zwembad. Dagelijkse beweging is essentieel als je wil afvallen! 

Volg je op dit moment een strak trainingsschema in de gym? Dan kun je ook eens kijken of er een sportschool in de buurt is waar je terecht kunt of van tevoren een paar bodyweight workouts maken, zodat je tijdens je vakantie in shape blijft.

 

TIP 8: Tot slot 

Wij van WC eend adviseren WC eend ;-) Neem na de lunch een First Energy Gum. Dit zorgt niet alleen voor extra energie, maar gaat ook het hongergevoel tegen en voorkomt een middagdipje.

 

We wensen je alvast een hele fijne vakantie!

P.s. Wil je na je vakantie vol energie door blijven vlammen? Lees dan hier hoe je die nieuwe energie na de vakantie kunt vasthouden!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd