MAKKELIJK AFVALLEN TIJDENS JE VAKANTIE: 8 TIPS DIE JE GAAN HELPEN!

Yes, we gaan weer op vakantie! We moeten en hoeven even helemaal niks. Het is DE reden om alle remmen los te gooien en daarom komen ook veel mensen behoorlijk aan tijdens de vakantie. Dat komt doordat ze vaker en meer eten, meer alcohol drinken en minder gaan sporten. Maar dat hoeft helemaal niet!

First Energy Gum geeft jou in deze blog 8 praktische tips om af te vallen tijdens je vakantie. Tevens zal je je lekkerder voelen en veel meer energie hebben. En kom je ook fitter terug van je vakantiebestemming en hoef je er niet tegenop te zien dat je weer moet gaan afvallen.

 

TIP 1: Lokaal eten

Ga op zoek naar dat authentieke tentje met lokaal eten. Blijf weg van die toeristische tenten met pizza’s en friet. Het is weer eens een andere ervaring waar je meer voldoening uit zult halen. Als je zelf gaat koken, probeer dan eens de lokale markten op te zoeken met verse producten. Dit is ook leuk om te doen.

 

TIP 2: Ontbijt gezond

Zorg dat je zo gezond ontbijt. Die croissant met jam lacht naar je, maar haalt wel de energie voor de rest van de dag weg. Eet daarom niet elke dag broodjes maar probeer in plaats daarvan wat fruit of yoghurt. Een roerei met wat verse spinazie is ook super lekker en gezond!

 

TIP 3: Zorg voor gezonde snacks 

Probeer als je onderweg bent steeds wat gezonde snacks bij je te hebben. Bijvoorbeeld een proteïne reep of een zakje rauwe, ongebrande noten.

 

TIP 4: Neem een lichte lunch 

Vermijd deegwaren of teveel koolhydraten. Die zorgen voor pieken in je bloedsuikerspiegel en je wordt er sloom van. Pak een lekker salade met kip of een gegrilde vis of gerechten met seizoengroente als dat zo uit komt.

 

TIP 5: Pas op met je diner 

Diner is vaak het moeilijkst. Het is avond en een lekker biertje of wijntje heb je wel verdiend zo op vakantie. Laat dat broodmandje eens staan en neem niet meer dan 2 glazen alcohol. Neem als voorgerecht een lekker salade of carpaccio, en als hoofdgerecht een gegrilde kip, kalkoen, vis of vegetarisch en neem daar een flink portie groente bij. En vooruit, een toetje kan best, als je ‘m maar niet elke avond mee pakt.

 

TIP 6: Drink veel water 

Het is algemeen bekend. Van veel water drinken spoel je door en val je af. Begin je dag met twee glazen water en drink voor elke maaltijd een glas water. Wacht op de dag zo lang mogelijk met het drinken van alcohol, dat neemt al je energie weg. Neem ook geen frisdranken, fruitsappen en energiedrankjes. Je wordt er dik en futloos van.

 

TIP 7: Sporten is een bonus 

De meeste mensen parkeren het sporten even tijdens de vakantie. Verander je mindset op dit punt en ga juist tijdens je vakantie lekker bewegen! Ga lekker wandelen, fietsen, kanoën of zwemmen. Als je een stapje verder wilt gaan, kijk dan of er een sportschool in de buurt is.

 

TIP 8: Tot slot 

Wij van WC eend adviseren WC eend ;-) Neem na het ontbijt en lunch een First Energy Gum. Dit zorgt niet alleen voor extra energie maar gaat ook het honger gevoel tegen.

 

Team FIRST wenst je een fijne vakantie!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd