OP CAFEÏNE KAUWEN MAAKT STUDENTEN BETER

Energy drinks ken je waarschijnlijk wel, maar energy gum? FIRST Energy Gum is een energie kauwgom met een vloeibare vulling die bestaat uit pure cafeïne van groene koffiebonen en B-vitaminen die focus, kracht en uithoudingsvermogen bevordert. De cafeïne wordt door het kauwen binnen 5 tot 10 minuten via de slijmvliezen opgenomen in je bloed, waardoor je vrijwel direct de opwekkende werking ervaart. Daarnaast heeft kauwen een positieve werking op het centrale zenuwstelsel.

 

Cafeïne zorgt voor extra focus en geheugenopslag

Concentratie is natuurlijk wel zo handig bij het studeren en tijdens het maken van je tentamens en wat helpt daarbij? Cafeïne! Veel studenten drinken koffie om door de tentamentijd heen te komen. Cafeïne helpt je niet alleen wakker te blijven. Onderzoek van John Hopkins University en de Universiteit van California wijst uit dat het ook je geheugen verbetert. Cafeïne bevordert de aanmaak van het hormoon norepinefrine, wat zorgt voor een betere geheugenopslag.

 

Kauwen maakt je sneller en verbetert je geheugenfunctie en vermindert stress

Er zijn veel studies en onderzoeken gedaan over kauwen. Eigenlijk is kauwen net een beetje als lopen. Je hartslag gaat iets omhoog en dat hart is weer belangrijk voor de doorbloeding van je brein. Je hersenen bestaan uit grijze en witte gebieden die actiever worden door het kauwen; de verbindingen tussen al deze hersengebieden wordt als het ware sneller (Ref 1.). Je wordt van kauwen niet direct slimmer, maar wel sneller. Kauw zo’n 20 minuten voor je examen of training op de gum en je bent niet alleen sneller, maar ook je geheugenfunctie wordt beter (Ref 2.)." Daarnaast zorgt kauwen ook voor stressregulatie. Erg handig als je onder hoge druk moet presteren op welk vlak dan ook!

 

Uit verschillende onderzoeken Ref. 3 t/m 8  blijkt dat kauwen maar liefst acht verschillende gedeeltes van het brein beïnvloedt en cognitieve prestaties verbetert. De voordelen op een rijtje:

 • Kauwen stimuleert de alertheid en laat je reactiesnelheid met 10 % toenemen;
 • Kauwen op kauwgom voordat je moet presteren zorgt voor een betere concentratie;
 • Kauwen verhoogt je hartslag en bloeddruk, maar verhoogt ook tijdelijk de bloedtoevoer, insulineproductie en suikertoevoer naar je hersenen. Je hersenen hebben deze suikers nodig als brandstof wat weer zorgt voor die betere concentratie en ook een positieve bijdrage levert aan je werkgeheugen;
 • Kauwen vermindert je stressniveau; ook wel zo handig tijdens het studeren en het maken van je tentamen.

 

Het betere alternatief voor koffie, energiedranken en Ritalin

Koffie werkt laxerend. Energiedranken geven je na de boost een sugar crash waardoor je je moe voelt en over de gevaren van Ritalin hoeven we het al helemaal niet te hebben. Allemaal niet echt handig tijdens de tentamens. Annuleer dus je online bestelling Ritalin op het darkweb, laat de liters koffie en energiedranken staan en ga voor een beter werkend en ook nog eens clean alternatief.

 

Bestel een First Energy Gum 5-pack voor maar € 14,99 op www.firstenergygum.com en kauw jezelf naar een echte 10 in plaats van een studenten 10!

 

Literatuur Referenties:

 1.  ‘Effects of chewing on cognitive processing speed’. Hirano et Al. 2013.
 2.  ‘A fronto-parietal network for chewing of gum’. Takada, Miyamoto, 2004.
 3. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2272800/Chewing-gum-GOOD-brain-boost-alertness-10.html#ixzz5GVKWltnH
 4. National Institute of Radiological Sciences in Japan - journal Brain and Cognition
 5. US National Library of Medicine National Institutes of Health - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12071690
 6. WRM magazine 2017. Waarom maakt kauwen ons slimmer? Geraadpleegd op 12 juni 2017 van http://www.wrmmagazine.nl/waarom-maakt-kauwen-ons-slimmer/
 7. nl/artikel/kauwgom-knauwen-maakt-je-slimmer
 8. nlm.nih.gov/pubmed/20933558

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd