VAKANTIE VOORBIJ? HOU VAST DIE ENERGIE! WIJ GEVEN JE 5 TIPS

Voor de meesten van ons is de vakantieperiode weer ten einde. Hopelijk zijn we weer helemaal opgeladen! Maar hoe lang houden we dat vast? Onderzoek wijst uit dat we al binnen 2 tot 4 weken weer in het ritme van werk of studie zitten en dus weer op het oude energiepeil doorgaan. Bij sommigen gaat er zelfs meer energie verloren. Hoe hou je die vakantie energie vast?

 

Voordat we je tips geven over hoe je die vakantie energie vast houdt, willen we eerst nog wat zeggen over de vakantie zelf. Het is namelijk klink klare onzin dat je op vakantie zo min mogelijk zou moeten doen om volledig tot rust te komen. Uit onderzoek blijkt dat niets doen weliswaar leidt tot minder oververmoeidheid, stress of frustraties, maar dat effect duurt niet lang en bovendien helpt het je evenmin om nieuwe energie te tanken. Het helpt juist om op vakantie ook wat te ondernemen. Misschien een beetje sporten, rondreizen en bezienswaardigheden bezoeken, een interessant boek lezen en ga zo maar door. Hoe vreemd het op het eerste gezicht mag klinken, activiteiten zijn de beste manier om nieuwe energie te tanken.

Hierbij onze 5 tips hoe je NA de vakantie je energie langer vast houdt;

 

1. Zorg dat je mensen om je heen hebt die je energie geven in plaats van je energie kosten. 

Je kent ze wel, de klagers en de halers. Blijf bij ze uit de buurt, en ga vooral niet op ze in. Laat ze maar klagen en vragen, maar sluit je er vooral voor af. Zitten ze dan toch naast je aan het bureau? Vraag dan even of hij of zij het erg vindt als jij even muziek luistert met je oortjes in;-)

 

2. Denk nog regelmatig even terug aan de vakantie momenten. 

Kies op geregelde tijden voor korte ‘herstelmomenten’ waarop je je unieke en positieve vakantiebeelden weer even voor de geest haalt. Maak een leuk boek van de vakantiefoto's of een korte video op je telefoon. Hier zijn genoeg video edit apps voor! Heb je daar geen zin in? Een vakantiefoto als achtergrond op je telefoon kan daar natuurlijk ook al bij helen helpen. 

 

3. Maak nieuwe vakantieplannen.

Bepaal waar je volgende reis heen gaat. Maak je intenties daarbij zo concreet mogelijk door het land en reisgezelschap te bepalen. Vervolgens plan je alvast de datum en vraag je vrij op je werk! Dan heb je weer iets om naar uit te kijken. Nog niet klaar voor die nieuwe vakantie? Een weekendje weg is ook al leuk genoeg!

 

4. Eet gezond, drink veel water en sport. 

Hij klinkt wat afgezaagd, maar het is gewoon waar. Mensen die gezond eten voelen zich beter en zijn gelukkiger. Als je dan ook nog sport is het plaatje compleet en weet je zeker dat je die energie gaat vast houden.

 

5. Maak alles wat we hiervoor hebben aangegeven zo snel mogelijk tot nieuwe gewoonten. 

En daarnaast gewoon elke dag even lekker een kwartiertje lopen en ademen in de frisse lucht midden op de dag. Dat is typisch zo’n gewoonte die je zo’n energie boost geeft, dat je energiedip geen kans krijgt.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd