VOOR MAAR €7,95 JE TENTAMEN HALEN?

De tentamentijd staat weer voor de deur. Loop jij enorm achter met studeren en blijf jij het steeds maar uitstellen? Ietsje teveel genoten van het mooie weer op het terras in plaats van te studeren? Het hele jaar al een beetje lopen aanklooien? No worries! FIRST helpt jou een eindsprintje trekken!

 

Focussssssss

Concentratie is natuurlijk wel zo handig bij het studeren en tijdens het maken van je tentamens en wat helpt daarbij? Cafeïne. Veel studenten drinken koffie om door de tentamentijd heen te komen. Cafeïne helpt je niet alleen wakker te blijven. Onderzoek van John Hopkins University en de Universiteit van California wijst uit dat het je geheugen verbetert. Cafeïne bevordert de aanmaak van het hormoon norepinefrine, wat zorgt voor een betere geheugenopslag.

 

Vann kauwen word je slimmer en alerter 

Dat cafeïne een positief effect heeft op je alertheid is vrij algemeen bekend, maar wist jij dat kauwen jou om verschillende redenen ook kan helpen bij het studeren? Als je dan ook nog eens het positieve effect van cafeïne combineert met dat van kauwen, heb je een magische combinatie te pakken. 

Uit verschillende onderzoeken 1t/m6  bijkt dat kauwen maar liefst acht verschillende gedeeltes van het brein beïnvloedt en cognitieve prestaties verbetert. De voordelen op een rijtje:

  • Kauwen stimuleert de alertheid en laat je reactiesnelheid met 10 % toenemen;

  • Kauwen op kauwgom voordat je moet presteren zorgt voor een betere concentratie;

  • Kauwen verhoogt je hartslag en bloeddruk, maar verhoogt ook tijdelijk de bloedtoevoer, insulineproductie en suikertoevoer naar je hersenen. Je hersenen hebben deze suikers nodig als brandstof wat weer zorgt voor die betere concentratie en ook een positieve bijdrage levert aan je werkgeheugen;

  • Kauwen vermindert je stressniveau; ook wel zo handig tijdens het studeren en het maken van je tentamen.

 

Het betere alternatief voor koffie, energiedranken en ritalin 

Koffie werkt laxerend. Energiedranken geven je na de boost een sugar crash waardoor je je moe voelt en over de gevaren van Ritalin hoeven we het al helemaal niet te hebben. Allemaal niet echt handig tijdens de tentamens. Annuleer dus je online bestelling ritalin op het darkweb, laat de liters koffie en energiedranken staan en ga voor een beter werkend en ook nog eens clean alternatief.

Bestel hier jouw First Energy Gum 2-pack voor maar €7,95 en kauw jezelf naar een echte 10 in plaats van een studenten 10!

 

Bronnen:

  1. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2272800/Chewing-gum-GOOD-brain-boost-alertness-10.html#ixzz5GVKWltnH

  2. National Institute of Radiological Sciences in Japan - journal Brain and Cognition

  3. US National Library of Medicine National Institutes of Health - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12071690

  4. WRM magazine 2017. Waarom maakt kauwen ons slimmer? Geraadpleegd op 12 juni 2017 van http://www.wrmmagazine.nl/waarom-maakt-kauwen-ons-slimmer/

  5. nl/artikel/kauwgom-knauwen-maakt-je-slimmer

  6. nlm.nih.gov/pubmed/20933558

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd