WERKEN MEER REPS. IN DE SPORTSCHOOL VOOR VETVERBRANDING?

Hogere reps. trainen om er strakker uit te zien op het strand, om met name die sixpack goed laten zien, werkt dat? Gebaseerd op onderzoek, zal het richten op één spiergroep met hogere herhalingen het vetverlies in dat gebied niet vergroten.

 

1. Eén been trainen
Proefpersonen die 3x per week voor 12 weken achter elkaar slechts één been trainde bereikten een mooie hoeveelheid spieruithoudingsvermogen in het getrainde been maar deze gerichte training met veel reps. verhoogde het vetverlies in het onderlichaam niet.

2. High-rep
Door high-rep trainingen verbrand je meestal niet genoeg extra calorieën om vetverlies echt te vergroten. Zie daarom gewichtstraining los van je doelstellingen voor vetverlies.

3. Calorisch tekort
Creëer een calorisch tekort voornamelijk via voeding en train met zwaardere gewichten om spieren en kracht te behouden. Voor de meeste mensen betekent dit dat je krachttraining niet veel hoeft te veranderen als het doel vetverlies is. Je kunt hier en daar natuurlijk altijd een paar cardio sessies toevoegen.

 

Conclusie
Alleen meer herhalingen toepassen in krachttraining gaat niet zorgen voor meer vetverbranding. Haal meer uit je training met FIRST!

Referentie: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23222084

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd