5 BOOKS THAT WILL GIVE YOU EXTRA ENERGY

5 BOEKEN DIE JE EXTRA ENERGIE GEVEN

Soms heb je van die dagen waarop je van hot naar her vliegt en pas ’s avonds een keer iets voor jezelf kunt doen. Wat doe je op zo’n moment? Zet je de tv aan? Ga je sporten? Of pak je een boek? In deze blog geven we je 5 boekentips die je helpen om tot rust te komen en je tegelijkertijd energie geven om meer uit jezelf te halen

Master your mindset

Dit boek, geschreven door Michael Pilarczyk, gaat over zowel persoonlijke en spirituele groei als over het hebben van zakelijk succes. “Leef je mooiste leven” klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar met de tips en inzichten, die Michael verbindt aan persoonlijke verhalen, kun je veel leren over je mindset en hoe deze je leven kan beïnvloeden. Je gaat door dit boek nadenken over je dromen, over eventuele valkuilen en ook leer je welke denkpatronen je niet verder zullen helpen. Tenslotte bevat het ook een stappenplan om zelf een strategie te bepalen zodat je stappen kunt zetten om je doelen te bereiken.

Houden van dingen die niet perfect zijn

Dit boek, geschreven door de Zuid-Koreaanse Boeddhistische monnik Haemin Sunim, staat vol met wijsheden zoals de quote “Ware vrijheid is vrij zijn van de angst om niet perfect te zijn”. Sunim wil je met zijn boek onder andere meegeven dat het oké is om van jezelf te houden, dat je je minder druk moet maken om de meningen van anderen en dat falen eigenlijk als leermoment gezien zouden moeten worden. Sunim schrijft vanuit zichzelf, deelt hierbij persoonlijke ervaringen en geeft adviezen over hoe je zijn tips in de praktijk kunt toepassen. Het is een fijn boek om te lezen en het biedt je goede handvaten om meer uit het leven te halen.

Focus aan/uit

Als er iets vervelend is, dan zijn het wel die momenten waarop je gefocust aan het werk wil gaan, maar constant afgeleid bent door van alles en nog wat. Niet getreurd! Mark Tigchelaar heeft een boek geschreven waarin hij je helpt met het inzetten van slimme brain-hacks om niet meer af te dwalen, meer gedaan te krijgen, jezelf beter af te kunnen sluiten, en beter te kunnen slapen zonder dat je door malende gedachten wakker ligt. Het boek richt zich op 4 soorten ‘concentratielekken’ en voorziet je van waardevolle tips om ze te voorkomen. Ofwel, een super waardevol boek wanneer je efficiënter te werk wil gaan en meer energie voor andere avonturen wil bewaren.

Thinking fast & slow

Dit is een boek geschreven door wetenschapper Daniel Kahneman, waarin hij uitlegt hoe we beslissingen maken en dan vooral hoe we tot ‘slechte’ beslissingen komen. Hij bespreekt hierbij de twee systemen die wij gebruiken om informatie te verwerken en beslissingen te maken. Daarnaast legt hij de verschillende biases uit met behulp van duidelijk omschreven theorieën. Het boek maakt je bewuster van je eigen denkfouten, maar geeft ook goede tips om ze te kunnen corrigeren, wat dit boek zeker een aanrader maakt wanneer je meer duidelijkheid kunt gebruiken.

The subtle art of not giving a f*ck

Hou je van een makkelijk leesbaar boek, waarin zowel een hoop grappige anekdotes zitten als heldere informatie en tips? Dan is dit boek, geschreven door Mark Manson, echt iets voor jou. Door de titel zou je wellicht iets anders verwachten, maar Manson zijn punt is voornamelijk dat je alleen energie moet steken in dingen die je belangrijk vindt. Net als je in het boek van Sunim zou kunnen lezen, beschrijft Mark dat je door te falen leert en daarom groeit als persoon. (maar dan op een iets andere toon) Mocht je het trouwens niet relaxt vinden om Engelse boeken te lezen, dan kun je ook de vertaalde versie pakken.

Extra energie voor het oprapen

First Energy Gum geeft je energie die je motiveert om fysiek aan het werk te gaan en deze boeken geven je de mentale energie om je gedachten op een rijtje te zetten, jezelf beter te begrijpen en daardoor betere keuzes te kunnen maken. Blijf vooral investeren in jezelf, je vrije tijd, je mindset, en je toekomst en zorg ervoor dat je energieniveau in balans blijft!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.