Veelgestelde vragen

FIRST is een kauwgom met 80 mg cafeïne en B-vitamines, die je binnen 10 minuten extra energie en focus geeft om meer uit je dag te halen!

Een gummetje bevat precies 80 mg cafeïne. Dat is ongeveer evenveel als de hoeveelheid cafeïne in een blikje energy drink of espresso.

Een gummetje bevat 5 kcal.

FIRST heeft een verfrissende spearmint smaak.

Werking

Goede vraag!

Het #1 ingrediënt in FIRST is natuurlijk cafeïne!

Tijdens het kauwen neem je de cafeïne via de wangslijmvliezen op in het bloed.
Omdat FIRST niet door het maag- en darmkanaal gaat, werkt het veel sneller dan o.a. koffie, energy drinks, cafeïne pillen en pre-workout shakes.

Easy! Wanneer je energie en focus kunt gebruiken.

Of je nu PR's wil zetten in de gym, gefocust wil werken of studeren, alert wil blijven tijdens lange autoritten of alles wil geven tijdens een wedstrijd . . .

FIRST is your weapon of choice 💪

Dat is vooral afhankelijk van je gevoeligheid voor cafeïne.

We raden je aan om er eerst eentje te nemen. Mocht je het effect niet binnen 10 minuten merken, dan kun je altijd een tweede pakken.  

99% van de cafeïne in FIRST wordt binnen 10 minuten via de wangslijmvliezen in de bloedbaan opgenomen. Je hoeft daarom niet langer op de gum te blijven kauwen om het effect te voelen.

Dat is afhankelijk van je metabolisme en gewicht en verschilt daarom per persoon. Cafeïne blijft gemiddeld zo'n 4 tot 5 uur in het bloed aanwezig. Na een paar uur zal de werking geleidelijk afnemen en keert je lichaam terug naar het originele energie niveau.

Het gebruik van FIRST tijdens het sporten hangt helemaal af van je persoonlijke voorkeur en de sport die je beoefent. FIRST kan bij voorkeur vóór, maar ook tijdens of na het sporten worden genomen.

Dat kan wel, maar het hangt van je cafeïne gevoeligheid af. Je kunt dit zelf het beste aanvoelen.

FIRST werkt vele malen sneller dan een normale pre-workout. De cafeïne in FIRST wordt binnen 10 minuten via het wangslijmvlies in de mond opgenomen terwijl een pre-workout, die eerst door het maag en darm kanaal gaat, hier ruim 45 minuten over doet.

Verzenden en retourneren

Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder reden annuleren wanneer de verzegeling van het pack niet verbroken is. Wanneer de verzegeling van de verpakking verbroken is, dan is je bestelling definitief en kan deze niet meer geretourneerd worden.

Mocht je gebruik willen maken van het  herroepingsrecht, dan heb je na annulering nogmaals 14 dagen om het product te retourneren. We zullen het volledige orderbedrag crediteren.

Alleen de kosten voor het retourneren naar First Energy BV zijn voor eigen rekening. De exacte tarieven hiervoor vind je op de website van jouw vervoerder.

Meer info over het retourneren vind je in de algemene voorwaarden.

Bestellingen die op werkdagen voor 15:00 zijn geplaatst, verzenden we dezelfde dag nog. Heb je na 15:00 besteld, dan versturen we je bestelling de eerstvolgende werkdag.

PostNL zorgt ervoor dat je je bestelling in 1 à 2 dagen ontvangt. Duurt het wel erg lang tot je bestelling er is? Neem dan even contact met ons op.

Heb je op vrijdag na 15:00 uur besteld? Dan versturen we je bestelling op maandag.

*** EXTRA MEDEDELING ***
Vanwege COVID-19 gaat het bij de postdiensten af en toe niet zo smooth als we gewend zijn. We vragen daarom om je begrip wanneer de levering 1 à 2 dagen langer duurt.

Je kunt met iDeal, Paypal en Creditcard (American Express, Mastercard en Visa) betalen.

Het is ook mogelijk om via express checkout te bestellen via Apple pay en Google pay.

Wij leveren binnen Europa, met uitzondering van België, Noorwegen, Finland, Zweden, IJsland, Hongarije en Denemarken.

We rekenen geen extra verzendkosten voor internationale bestellingen ;)

Veiligheid

FIRST bevat 80 mg cafeïne. Dit is ongeveer evenveel als een energy drink of sterke espresso. We raden aan om bij jezelf na te gaan of je gevoelig bent voor koffie of energy drinks. Zo kun je zelf bepalen of het nemen van FIRST verstandig is.

Yes, FIRST is veilig.
De gum wordt in de Verenigde Staten geproduceerd en is goedegekeurd door de Amerikaanse ‘Food and Drug Administration’, (FDA) en de 'European Food Safety Authority' (EFSA).

De EFSA concludeerde in wetenschappelijk onderzoek naar de veiligheid van cafeïne (2015) dat een inname tot 400 mg per dag (dat zijn 5 Gums of espresso's) geen gevaar oplevert voor de gezondheid. Dit komt overeen met de bevindingen van de FDA, Health Canada en het Nederlandse Voedingscentrum.

Wel wordt het vrouwen die borstvoeding geven, zwangere vrouwen en kinderen tot 13 jaar afgeraden om cafeïnerijke producten zoals FIRST te nemen.

FIRST valt niet onder de dopingwet.
In januari 2004 heeft WADA (World Anti Doping Agency) cafeïne van de dopinglijst gehaald. Het IOC (International Olympics Committee) was het hiermee eens.

NZVT-certificaat

Wij laten batches van ons product testen en zijn in het bezit van het officiële NZVT (Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport) stempel, dat betekent dat de geteste batches FIRST gegarandeerd dopingvrij zijn.

NZVT-Getest

Wil jij NZVT geteste gum bestellen? Neem dan alsjeblieft even contact op met mary@firstenergygum.com

De cafeïne in FIRST komt van pure ongebrande groene koffiebonen. De xylitol is van maïs resten gemaakt en de munt komt van muntbladeren. De gombasis en de B-vitaminen zijn synthetisch.

Alle ingrediënten worden in lijn met de regels van de voedsel- en warenautoriteiten geproduceerd. Het feit dat sommige ingrediënten synthetisch zijn draagt niet alleen bij aan de consistente kwaliteit, maar ook aan de veiligheid.

Ja dat kan! De werkende stof in FIRST is cafeïne, en cafeïne wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in onder andere cocktails met koffie.

Geschikt voor wie

Volgens het Nederlands Voedingscentrum mag iedereen vanaf 13 jaar cafeïne consumeren. Zij raden aan om, totdat je 18 jaar bent, niet meer dan één cafeïnerijk product per dag te nemen.

Ofwel max. één energizer van FIRST per dag!

Yes! FIRST bevat geen dierlijke stoffen en is dus de perfecte energizer voor iedereen die vegetarisch of veganistisch eet.

Yes, FIRST is vrij van gluten, tarwe, lactose en zuivel.

FIRST wordt door het Nederlands Voedingscentrum afgeraden voor kinderen jonger dan 13 jaar, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Absoluut niet! Kauwgom en xylitol zijn zeer gevaarlijk voor huisdieren.

FIRST geeft naast energie ook extra focus en dat is voor mensen met ADHD prettig.

Daarnaast bevat FIRST slechts een kleine hoeveelheid suiker vervangers waardoor er een minimale stijging van de bloedsuiker-spiegel plaats vindt.

Zakelijk inkopen

Ja dit kan, klik hier voor het zakelijke contactformulier.

Verkooppunten

Op dit moment is FIRST op onze website en bij geselecteerde BP tankstations te verkrijgen.

Go Monthly

Nee dit is helaas nog niet mogelijk.

Wanneer je je abonnement wil wijzigen kun je deze opzeggen en weer opnieuw afsluiten.

Dit kun je doen door in te loggen in je persoonlijke FIRST account op de website en op de knop "beheer abonnement" te klikken.

Bij de aanmelding geef je ons een machtiging om de maandelijkse abonnementskosten door middel van automatische incasso van jouw IBAN af te schrijven.

Wel zo makkelijk! De afschrijving vindt plaats op dezelfde dag van de maand als de dag van je aanmelding.

Wil je eerst testen of de gum iets voor jou is? Bestel dan een 5-pack via onze website of check even of FIRST verkrijgbaar is bij een BP tankstation bij jou in de buurt.