Veelgestelde vragen

FIRST is een kauwgom met 80 mg cafeïne en B-vitamines die je binnen 10 minuten van een langdurige schone energie boost, extra focus en kracht voorziet.

Een gum bevat 80 mg cafeïne. Dat is ongeveer evenveel als er in een blikje energy drink of espresso zit. Een pakje van 5 gums bevat in totaal 400 mg cafeïne.

Een gum bevat slechts 5 calorieën.

FIRST is in vergelijking tot andere gums best wel groot. Dit komt doordat de gum een vloeibare vulling van 80 mg cafeïne en B-vitaminen bevat. Dit staat gelijk aan één energy drink of espresso.

Werking

De cafeïne in FIRST wordt via het mondslijmvlies direct opgenomen in het bloed. Dit is de snelste manier om cafeïne in het systeem te krijgen. Bij koffie of energy drinks daarentegen, wordt de cafeïne opgenomen via het maag en darmkanaal. Het effect laat daarom langer op zich wachten.

Naast het gebruik bij sporten, geeft FIRST je ook extra focus en energie tijdens het werken, autorijden, gamen, studeren en feesten. Je kunt dus meerdere keren op een dag een gum nemen.

Dat hangt af van je gevoeligheid voor cafeïne. Neem er één tegelijk. Na 10 minuten zal je het effect al merken. Mocht dit na 20 tot 30 minuten nog niet het gewenste effect geven, neem dan nog een gum.

99% van de cafeïne in FIRST wordt binnen 10 minuten via de wangslijmvliezen in de bloedbaan opgenomen. Je hoeft daarom niet langer op de gum te blijven kauwen om het effect te voelen.

Dat is afhankelijk van je metabolisme en gewicht en verschilt daarom per persoon. Cafeïne blijft gemiddeld zo'n 4 tot 5 uur in het bloed aanwezig. Na een paar uur zal de werking geleidelijk afnemen en keert je lichaam terug naar het originele energie niveau.

Het gebruik van FIRST tijdens het sporten hangt helemaal af van je persoonlijke voorkeur en de sport die je beoefent. FIRST kan bij voorkeur vóór maar ook tijdens of na het sporten worden genomen.

Dat hangt van je cafeïne gevoeligheid af, dus dit kun je zelf het beste aanvoelen. FIRST werkt vele malen sneller dan een normale pre-workout. De cafeïne in FIRST wordt binnen 10 minuten via het wangslijmvlies in de mond opgenomen terwijl een pre-workout, die eerst door het maag en darm kanaal gaat, hier ruim 45 minuten over doet.

Verzenden en retourneren

Je hebt het recht om je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren, mits de verzegeling niet verbroken is. Bij verbreking van de Verzegeling is je bestelling definitief en kan deze niet meer geretourneerd worden. Mocht je gebruik willen maken van het  herroepingsrecht, dan heb je na annulering nogmaals 14 dagen om het product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten zijn afhankelijk van de bestelling, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van jouw vervoerder. Zie voor verdere informatie over het retourneren de algemene voorwaarden.

Alle bestellingen tot 15.00 uur worden dezelfde dag nog verzonden. In Nederland komt een pakketje normaal gesproken binnen 1 tot 2 werkdagen aan. Mocht je denken dat een bestelling te lang duurt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Let op: Bestellingen die na vrijdag 15:00 worden gedaan, worden op maandag verwerkt. De kans is daardoor groot dat je deze pas dinsdag of woensdag ontvangt.

Extra mededeling: Vanwege COVID-19 hebben postdiensten mogelijk langere doorlooptijden, dus vragen we om je begrip.

Je kunt met iDeal, Paypal en Creditcard (American Express, Mastercard en Visa) betalen. Het is ook mogelijk om via express checkout te bestellen via Apple pay en Google pay.

Wij leveren in heel Europa, excl. België, Noorwegen, Finland, Zweden, Ijsland, Hongarije en Denemarken.

Veiligheid

FIRST bevat 80 mg cafeïne. Dit staat ongeveer gelijk aan een energy drink of espresso. We raden aan om bij jezelf na te gaan of je gevoelig bent voor koffie of energy drinks. Zo kun je zelf bepalen of het nemen van FIRST verstandig is.

Ja, FIRST is veilig. Het wordt in de Verenigde Staten geproduceerd waar het door de ‘Food and Drug Administration’, (afgekort FDA) goedgekeurd is. Dit is het agentschap van de federale overheid van de Verenigde Staten, dat de kwaliteit van het voedsel en de medicijnen in brede zin controleert.
Veel internationale autoriteiten hebben het effect van cafeïne onderzocht. De EFSA (European Food Safety Authority)  concludeerde in wetenschappelijk onderzoek naar de veiligheid van cafeïne (2015) dat een inname tot 400 mg per dag (vijf gums of vijf espresso) ongevaarlijk is voor de gezondheid. Dit komt overeen met de bevindingen van de US Food and Drug Administration en Health Canada. Maar, vrouwen die borstvoeding geven en vrouwen die zwanger zijn, zouden niet meer dan 200 mg cafeïne moeten consumeren.

FIRST valt niet onder de dopingwet. Wij hebben ons product laten testen en zijn in het bezit van het officiële NZVT (Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport) stempel, dat wil zeggen dat FIRST gegarandeerd dopingvrij is. In januari 2004 heeft WADA (World Anti Doping Agency) cafeïne van de dopinglijst gehaald. IOC (International Olympics Committee) was het hiermee eens.

Onze cafeïne komt van pure ongebrande groene koffiebonen. De xylitol is van de resten maïs gemaakt en de munt komt van muntbladeren. De gombasis en de b-vitamine zijn synthetisch. Alle ingrediënten worden in lijn met de regels van de voedsel- en warenautoriteiten geproduceerd. Het feit dat sommige ingrediënten synthetisch zijn draagt niet alleen bij aan de consistente kwaliteit, maar ook aan de veiligheid.

Ja dat kan! De werkende stof in FIRST is cafeïne, en cafeïne wordt ook wel gebruikt in bijvoorbeeld cocktails met koffie.

Geschikt voor wie

Het effect van FIRST is te vergelijken met dat van een energy drink of espresso. Volgens het Voedingscentrum mag je vanaf 13 jaar een kop koffie per dag drinken, deze zou je dus ook voor een First Energy Gum kunnen vervangen.

Ja, FIRST is ook voor vegetariërs en veganisten. Er zitten geen dierlijke stoffen in FIRST, en ook geen afgeleiden van dieren. Tevens is FIRST vrij van tarwe, lactose en zuivel en daarom geheel vegan.

Ja, FIRST is vrij van gluten, tarwe, lactose en zuivel.

FIRST is niet aan te raden voor kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Absoluut niet! Kauwgom en xylitol zijn zeer gevaarlijk voor huisdieren.

FIRST geeft naast energie ook extra focus en dat is voor mensen met ADHD prettig. Daarnaast bevat FIRST slechts een kleine hoeveelheid natuurlijke suikers waardoor er een minimaal stijging van de bloedsuiker-spiegel plaats vindt.

Zakelijk inkopen

Ja dit kan, klik hier voor het zakelijke contactformulier.

Verkooppunten

Op dit moment is FIRST op onze website en bij geselecteerde BP tankstations te verkrijgen.

Go Monthly

Nee dit is helaas niet mogelijk. Wanneer je je abonnement wilt wijzigen kun je deze opzeggen en weer opnieuw afsluiten.

Je kunt je abonnement opzeggen door in te loggen in je persoonlijke FIRST account op de website. Opzeggen kan al vanaf 21 dagen na het afsluiten van een Go Monthly abonnement.

Bij de aanmelding geef je ons een machtiging om de maandelijkse abonnementskosten door middel van automatische incasso van jouw IBAN af te schrijven. Wel zo makkelijk! De afschrijving vindt plaats op dezelfde dag van de maand als de dag van je aanmelding.

Wil je eerst even testen of de gum iets voor jou is? Bestel dan eenmalig een 2-pack.