5 REASONS WHY CHEWING CAFFEINE IS GOOD FOR YOU!

5 REDENEN WAAROM CAFEÏNE KAUWEN GOED VOOR JE IS!

Als je eerdere blogs van ons hebt gelezen, dan weet je ongetwijfeld dat je lichaam cafeïne sneller opneemt wanneer het in FIRST zit dan in een energy drink. Maar wist je dat dit niet het enige voordeel is?

1 Mondkapjes-proof

Een van de meest irritante bijwerkingen van het dragen van een mondkapje is toch wel de droge mond die je ervan krijgt. Het is wetenschappelijk bewezen dat wanneer je op suikervrije kauwgom kauwt, je bijna 10 keer meer speeksel aanmaakt. Dit is dan ook de reden dat bijvoorbeeld artsen en verplegers graag op FIRST kauwen tijdens de lange shifts die ze momenteel draaien!

2 Een gezonder gebit

Het is echt waar, FIRST is goed voor je tanden! De gum is gemaakt van Xylitol, een zoetstof die bacteriën in de mond als het ware aanvalt. Hierdoor vermindert het de aanmaak van tandplak en kan het zelfs gaatjes helpen voorkomen. Minder bacteriën betekent trouwens ook minder kans op een slechte adem! In combinatie met de frisse mintsmaak van FIRST hoef je je nooit meer zorgen te maken over onaangename geurtjes!

3 Het houd je scherp

Wil je goed alert blijven en supersnel kunnen reageren? Kauwen kan je hier goed bij helpen! Door het bewegen van je kaken gaat je bloed sneller stromen, met als gevolg dat het zuurstofgehalte in de hersenen toeneemt en je brein nog beter z’n best gaat doen. De voordelen hiervan zijn onder andere een betere concentratie, een snellere reactietijd en een scherper geheugen. En, niet te vergeten, doordat je bloedsomloop versnelt voel je je alerter en kun je langer wakker blijven wanneer dit nodig is.

4 Het helpt tegen het stressen

Who knew! Kauwen heeft een ontspannend effect omdat het de aanmaak van het stresshormoon cortisol helpt verminderen. Daarnaast kan het ook gewoon relaxt aanvoelen om de kaken ritmisch te blijven bewegen. Mocht je, wanneer je gestrest bent, last hebben van misselijkheid, dan kan het kauwen op FIRST ook helpen omdat de toename van speeksel maagzuur neutraliseert en de maag kalmeert. Ofwel, al kauwend en helemaal zen de dag door!

5 Verbetert je eetgewoontes

Wist je dat je door te kauwen minder last kan hebben van cravings? Daarnaast ben je ook niet zo snel geneigd om, wanneer je toch al op FIRST aan het kauwen bent, koekjes of chips te eten. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld lang achter het stuur zit of 's avonds aan het bankhangen bent!

 

30 DAYS OF ENERGY

Het is niet voor niets ons motto! FIRST is een suikervrije kauwgom met cafeïne die je direct van een energie boost voorziet wanneer je deze hard nodig hebt! Bestel snel jouw FIRST smarter 5-pack en ontvang een gratis extra pack.

 

1: http://www.gumassociation.org/index.cfm/facts-figures/frequently-asked-questions/is-it-true-that-chewing-gum-is-good-for-oral-hygiene/
2: https://www.healthline.com/nutrition/xylitol-101

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.