CAFFEINE PRODUCTS: THE DIRECT COMPARISON TEST

CAFEÏNE-PRODUCTEN: DE VERGELIJKINGSTEST

Er zijn verschillende manieren om aan een boost te komen voor je training of wedstrijd. De meeste mensen gebruiken koffie, energy drinks, pre-workout poeders, cafeïne pillen of gels. Er is sinds kort ook energie kauwgom, of wat sexyer gezegd ‘Energy Gum’.

 

Energy Gum is een compleet nieuwe categorie binnen de energie- en supplementenmarkt en heeft vele voordelen. In dit blog vergelijken we Energy Gums met de meest populaire energieproducten.

cafeïneproducten vergelijking

 

Snelste opname tijd 

Wat niet in deze grafiek staat, maar wat wel het grootste voordeel van Energy Gum is, is de opname tijd ten opzichte van alle andere cafeïne producten. De cafeïne uit pre-workout, energy drinks en koffie wordt namelijk via het darmkanaal opgenomen, terwijl de cafeïne uit Energy Gums wordt opgenomen via de slijmvliezen. De cafeïne uit een Energy Gum wordt binnen 10 minuten opgenomen, terwijl dit bij pre-workout, koffie of energy drinks al snel 45 minuten duurt. En bij capsules zelfs gemiddeld 60 minuten! Het voordeel van Energy Gum is dus dat je veel sneller een energie boost krijgt!

 

Perfecte dosering 

Vaak bevatten pre-workouts en cafeïne capsules grote hoeveelheden cafeïne, waardoor de reactie te heftig kan zijn. Dan moet je denken aan trillen, zweten, nerveus gevoel, laxerende werking of moeite hebben om in slaap te komen. Met Energy Gum kun je makkelijk sturen op de hoeveelheid die je inneemt, want voor iedereen is de werking van cafeïne persoonlijk. Bekijk hier onze FIRST Friends lijst van sporters die First Energy Gum gebruiken.

 

0% shit

Scoopie erbij? Sommige jonge sporters starten iedere gymsessie met een schepje pre-workout. Zonde van je geld en soms ook gevaarlijk voor je gezondheid. Professionele sporters hebben dit helemaal niet nodig. Jij als amateur dus ook niet! De meeste Pre-workouts bevatten de volgende werkzame stoffen in hoge doseringen: Cafeïne, Creatine, Arginine, Beta-Alanine, Taurine, Tyrosine en BCAA. De hoge doseringen van deze stoffen maakt dat ze niet voor elke dag zijn bedoeld en ook niet voor langdurig gebruik. Vaak bevatten ze ook nog andere stoffen waarvan de afkomst vaak onduidelijk is. Sommige pre-workouts bevatten stoffen die een chemische vertakking zijn van harddrugs als amfetamine. Omdat er relatief weinig bekend is over toxiciteit en farmacologie van deze chemicaliën is het risico van gebruik relatief hoog. Lang niet alle pre-workouts bevatten deze stofjes, dus let goed op het etiket voordat je iets koopt.

Energie dranken bevatten geen onduidelijke ingrediënten, maar er zitten gemiddeld wel zeven suikerklontjes in, een hoge dosering taurine en aspartaam. Dat kan voor een sporter pur sang natuurlijk nooit goed voelen.

Hiernaast is er nog koffie. Dit is de meest pure variant, tenzij je er een berg suiker in gooit. Maar met koffie geldt wel heel duidelijk: Neem je teveel, dan werkt het laxerend. Voor zowel de energiedrankjes als koffie geldt ook nog dat de cafeïne pas na 45 minuten geheel is opgenomen.

First Energy Gum bevat geen onbekende stoffen. De ingrediënten zijn groene bonen cafeïne, Xylitol, Maltitol, B-vitamines en Munt. Dus geen suiker, geen aspartaam, geen taurine en geen gluten! Zero shit dus, en ook nog eens het laagst qua calorieën ten opzichte van alle anderen.

 

Don't waste your money 

Heb je toch behoefte aan de belangrijkste werkzame stoffen van pre-workouts, dan raden we je aan om deze producten los aan te schaffen en zelf te doseren. Dan heb je veel meer controle over de samenstelling en dosering. Vaak is dit ook een stuk goedkoper en gezonder.

Gaat het je puur om de cafeïne, laat die energy drinks een keer staan en neem koffie of een Energy Gum. Wil je een snelle werking en precies weten wat je binnenkrijgt dan is FIRST de perfecte manier om een natuurlijke energie boost te verkrijgen voor je wedstrijden en trainingen. De snelle en pure werking van 80mg cafeïne is efficiënt en niet schadelijk voor je lichaam.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.