Wat is FIRST?

First Energy Gum is een kauwgom met 80 mg cafeïne en B-vitamines die je binnen 10 minuten voorziet van een langdurige schone energie boost, extra focus en kracht.
Bestel nu

Wanneer gebruik je FIRST?

Naast het gebruik bij sport, geeft FIRST je ook extra energie en focus bij andere activiteiten. Je kunt dus meerdere keren op een dag een gum nemen.

Sporten

Direct extra kracht en uithoudingsvermogen.

Werken

Doe meer in minder tijd en neem afscheid van de middagdip.

Autorijden

Een snellere reactietijd en verhoogde concentratie. 

Gamen

Energy drinks en toilet breaks zijn verleden tijd.

Studeren

Meer focus en hou je concentratie langer vast.

Feesten

Boost je feestje met extra energie en een goed humeur.

De pure krachtbron

De cafeïne in FIRST is afkomstig van ongeroosterde groene koffiebonen. FIRST voorziet je zonder suiker of gluten en geheel vegan van een langdurige pure energie boost.
Bestel nu

FIRST place

FIRST is uitvoerig getest op verschillende aspecten. Naast de genoemde punten, scoort FIRST ook goed op het gebied van gezondheid, smaak, prijs en gemak.

Hoe werkt FIRST?

De cafeïne in First Energy Gum wordt via het mondslijmvlies direct opgenomen in het bloed. Dit is de snelste manier om cafeïne in je systeem te krijgen. Bij koffie of energy drinks wordt de cafeïne opgenomen via het maag-darmstelsel. Het effect laat daarom langer op zich wachten.
Bestel nu

Aanbevolen door experts

Erik Scherder
Professor neuropsychologie

Het is aangetoond dat je hersens sneller worden door te kauwen. Voor meer concentratievermogen is het advies minstens 20 minuten kauwen.

Dr. Ludidi
Intermittent fasting en voedingsexpert

FIRST geeft in de uren van het vasten een extra fysieke en mentale boost. Dit zorgt ervoor dat je toch maximaal kunt blijven presteren.

Asker Jeukendrup
Professor Voedingswetenschappen

Het grote voordeel van cafeïnekauwgom is dat het via het wangslijmvlies razendsnel wordt opgenomen in je lichaam.

Jorden Bres
Strength en conditioning coach bij NOC*NSF

Ik adviseer al mijn atleten om FIRST te gebruiken. Het werkt als pre-workout voor trainingen en bij prestaties wanneer het er om gaat.

"Door FIRST gaat mijn reactievermogen omhoog en ben ik langer geconcentreerd"

Jessey Voorn
Professioneel basketballer

Veelgestelde vragen

First Energy Gum is een kauwgom met 80 mg cafeïne en B-vitamines die je binnen 10 minuten voorziet van een langdurige schone energie boost, extra focus en kracht.

Dat hangt af van je gevoeligheid voor cafeïne. Neem er 1 tegelijk, na 10 minuten moet je het al gaan voelen. Mocht dit na 20 tot 30 minuten nog niet het gewenste effect geven, neem er dan nog 1.

Naast het gebruik bij sport, geeft FIRST je ook extra energie en focus tijdens werken, autorijden, gamen, studeren en feesten. Je kunt dus meerdere keren op een dag een gum nemen.

FIRST is in vergelijking tot andere gums best wel groot. Dit komt doordat de gum een vloeibare vulling van 80 mg cafeïne en B-vitaminen bevat. Dit staat gelijk aan één energy drink of espresso.

99% van de cafeïne in FIRST wordt binnen 10 minuten via de wangslijmvliezen in de bloedbaan opgenomen. Je hoeft daarom niet langer op de gum te blijven kauwen om het effect te voelen.

Meer vragen