Een persoon die in een bos aan het hiken is

5 UITDAGENDE HIKE TIPS IN NEDERLAND

“Blijven bewegen!” Dat was het afgelopen jaar wel zo’n beetje het motto! Dit zetten we, nu de maatregelen langzaam verdwijnen, graag door! Want het is allang bewezen dat hier zowel fysieke als mentale voordelen aan zitten. We zijn daarom op zoek gegaan naar de mooiste plekken om de natuur in te gaan.

Vraag je je af wat 'hiken' nu eigenlijk is? Volgens ‘The Merriam-Webster dictionary’ is een hike “a long walk especially for pleasure or exercise”. Wij noemen het meestal een stevige wandeling. Hieronder vind je vijf schitterende Nederlandse locaties om te ontdekken, waar ga jij als eerste heen?


bos weg met bomen herfstachtige sfeer

1. De Veluwe

Hoe konden we ook anders beginnen dan met de Veluwe! De omgeving is er prachtig, de plaatselijke hoogteverschillen zorgen ervoor dat je jezelf echt kunt uitdagen en er zijn heel veel verschillende routes om uit te kiezen. Onze voorkeur gaat uit naar deze wandeling van bijna 11 km door de Wolfhezer bossen. Een uitdagend lange route door een mysterieus bos. Wie weet spot je nog wilde dieren!

 

duinen met trap naar beneden

2. Schoorlse Duinen

Als je écht een keertje wil uitwaaien, dan zijn de duinen in Schoorl the place to be! Een frisse zeewind, het geluid van de meeuwen op de achtergrond, en het losse zand onder je voeten zorgen voor een unieke omgeving waar je al je zorgen even kunt vergeten. Hou je van een uitdaging? Dan raden we deze wandeling van maar liefst 17 km aan. Vergeet niet ergens een warme choco te scoren, die heb je na deze wandeling echt wel verdient ;)

 

schiermonnikoog duingebied met de vuurtoren

3. Schiermonnikoog

Hou je van de wilde natuur, wind en zee? Ga dan een keertje hiken op Schiermonnikoog! Behalve dat je er goed kunt uitwaaien zijn er ook veel wilde dieren te vinden en kun je er lange wandelingen in een afwisselende omgeving maken. Wie weet zie je zelfs zeehonden :) Omdat we ervan uitgaan dat je een beetje uitdaging verwacht, hebben we deze route gevonden van 15 km. Dan heb je ook in één keer de helft van het eiland gezien.

 

bosweg

4. De Utrechtse heuvelrug

Een wandeling door de bossen, met hoogteverschillen en natuurlijk door een prachtig natuurgebied. Wat wil je nog meer? Neem die ene vriend of vriendin mee en ga er samen voor een stevige wandeling en/of een goed gesprek op uit. We vonden deze route van 6 km die ook nog eens met paaltjes wordt aangegeven, makkelijk te volgen toch :)

 

Besneeuwd Limburgs landschap met schapen in het veld

5. Vaals

Last but not least, het heuvellandschap van Zuid-Limburg! Dit is misschien wel de meest uitdagende plek om te hiken in Nederland. Deze route is ongeveer 10 km, waarbij je twee schitterende bossen doorkruist en ook een deel over ruig terrein loopt. Dus, zin om op avontuur te gaan? Zet deze route dan in je agenda. 

 


Let’s go!

Het halve werk is al gedaan want je hebt nu toffe locaties en routes tot je beschikking. Het enige dat je nu nog in de weg staat is de motivatie om te gaan. Dus, zoek een geschikte outfit uit, neem een gummetje en gaan! We hebben geprobeerd om op iedere ‘hoek’ een gave route te vinden zodat je niet onnodig ver hoeft te reizen. We raden je zeker aan om de andere gebieden ook te ontdekken!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.